Maandagavond Grote Verkiezingsdebat Hoorn in Het Park

Reactie(s)

HOORN – Op maandag 12 maart vindt het Grote Verkiezingsdebat van Hoorn plaats in schouwburg Het Park. De lijsttrekkers van de 14 deelnemende partijen gaan dan met elkaar in debat over de belangrijke thema’s in Hoorn. Het debat start om 20:00 uur en de toegang is gratis.

Net als in 2014 vindt het Grote Verkiezingsdebat plaats in schouwburg Het Park in Hoorn. De debatleider is Donatello Piras van het Nederlands Debat Instituut, ook wel bekend als presentator van RTL-Z. Donatello leidt de 14 lijsttrekkers langs drie belangrijke thema’s; Sociaal, Wonen en Huisvesting en Bereikbaarheid en Mobiliteit.

Publiek krijgt actieve rol

Met de app ‘Mentimeter’ krijgt het publiek ook een actieve rol tijdens het debat. Via deze app kunnen aanwezigen hun mening geven. Ook wordt het publiek gevraagd om vragen door te geven die aan de lijsttrekkers voorgelegd kunnen worden.

Toegang is gratis

De toegang is gratis. De zaal is vanaf 19:30 uur open. Het debat start om 20:00 uur en duurt naar verwachting tot 21:45 uur. Het Grote Verkiezingsdebat wordt live uitgezonden door WEEFF, via www.weeff.nl. Het debat is later ook terug te zien op WEEFF.

Kieskompas

Afgelopen week maakte de gemeente Hoorn bekend dat het Kieskompas al 4000 keer was ingevuld. Het Kieskompas helpt kiezers voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 om te bepalen op welke partij zij gaan stemmen. Het Hoornse Kieskompas bestaat uit 32 stellingen over de toekomst van de stad. Bijvoorbeeld over verkeer, veiligheid, openbaar groen en woningbouw. Na het invullen van de antwoorden krijg je als kiezer een beeld van welke partijen het dichtst bij jouw mening komen. Zo kunnen Hoornse kiezers goed voorbereid naar de stembus. Het Kieskompas staat op www.hoornkiest.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post