Star Wars zorgt voor veel bezoekers aan Museum van de 20e Eeuw

Reactie(s)

HOORN – Het Museum van de 20e Eeuw heeft ruim 55.000 bezoekers mogen ontvangen in 2017. Grote trekker was de Star Wars tentoonstelling die vanaf half november 2016 meer dan 60.000 bezoekers trok.

Directeur Hans Stuijfbergen over het afgelopen jaar: “De Star Wars expositie werd hoog gewaardeerd, goed bezocht door mensen uit het hele land en bezoekers kochten veel Star Wars items in onze MuseumShop. Voor de continuïteit van ons museum zijn succesvolle tentoonstellingen belangrijk. Overigens komen er altijd ook  nog heel veel bezoekers voor onze vaste opstelling.”

Wim van de Water

Het Hoornse museum werkt met 3 vaste krachten (2,5 FTE) en 65 vrijwilligers. Directie-assistent Anneke Weel, die zo’n 20 jaar bij het museum werkte en nu met pensioen gaat, wordt per 1-1-2018 opgevolgd door Wim van de Water. Hij was bij veel mensen in de regio bekend als de bedrijfsleider van V&D Hoorn. Hij is met 40 jaar ervaring bij V&D een aanwinst voor het museum. Zelf is hij blij dat hij op zijn leeftijd, na veel sollicitatiebrieven te hebben verstuurd, nu weer een baan heeft.

Buurman en Buurman

Voor 2018 heeft het museum vanaf 3 februari een mooie expositie over Buurman & Buurman, de handige TV-klussers, voorbereid. Poppen en attributen van het Grévin wasssenbeeldenmuseum in Praag zijn daar voor overgenomen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post