Grote brand verwoest Karsten Tenten in Zwaag (updates+video’s)

Reactie(s)

ZWAAG – Vrijdagavond voor net voor 19.00 uur is er een uitslaande brand uitgebroken bij Karsten Tenten in Zwaag. Een grote zwarte rookwolk trekt over Zwaag en was tot ver in de regio te zien en te ruiken. Karsten Tenten is een grote winkel in outdoor camping en leisure. Ze verkopen er tenten en veel spullen voor op de camping.

Continue zijn er knallen te horen van grote afstand! Soms hele zware. Dat zullen de vele gasflessen zijn die daar ook te koop zijn.
De brandweer heeft aangegeven de brand gecontroleerd uit te laten branden.

Tips en foto’s zijn welkom via redactie@onswestfriesland.nl en via onze facebookpagina

Hieronder meer updates, foto’s en video’s

Zwaag – Grote Brand Momenteel zijn we aan het werk bij een grote brand in Zwaag.. Houd ramen en deuren gesloten in de omgeving. Ook ventilatie uitdoen aub. *brandweer adviseert om NIET te komen kijken, er is veel rookontwikkeling en rook is schadelijk voor de gezondheid. #brand #zwaag #politie #hoorn #triest #gevaarlijk #schadelijk #rookontwikkeling

Posted by Politie Basisteam Hoorn on Freitag, 9. März 2018

Update 19.13 uur:

“Bij de brand komt veel rook vrij. Blijf uit de rook. Geef hulpdiensten de ruimte. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.”, meldt de veiligheidsregio.

Uodate 19.17 uur

Op video’s die wij ontvangen via de app zijn duidelijk grote uitslaande vlammen te zien uit de loods aan de kant van de Dorpsstraat.

Update 19.47 uur

De brand is opgeschaald naar compagnie brand! Nog meer bluseenheden uit de regio zijn opgeroepen.

Update 20.00 uur

Op de diverse foto’s lijkt het wel of de brand het gehele winkel en opslag heeft bereikt. Gevreesd wordt of er nog iets behouden kan blijven.  Een helikopter hangt nu boven de brand.

Update 20.23 uur

Een verslaggever van NH Nieuws meldt dat de brandweer de brand gecontroleerd laat uitbranden. De focus is nu vooral op behoud naastgelegen panden.

Update 20.35 uur

Het asbest verspreidt zich in het gebied vanaf de Factorij richting de Westfrisiaweg. De Veiligheidsregio NHN adviseert de ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Update 20.42 uur

Derde NL Alert. Waarschuwingen voor Asbest deeltjes die vrijgekomen zijn bij de brand.

Update 22.49 uur

De brand is nog steeds bezig. Grote vlammen zijn nog zichtbaar vanaf de kruising Oostergouw Dorpsstraat. Afslag Oostergouw Westfrisiaweg en Dorpsstraat Zwaag zijn afgesloten. Een groet witte rookwolk drijft nog steeds richting Risdam Noord/Zwaagdijk-west.

Website gemeente Hoorn meldt (22.30 uur) “Het is nog niet bekend of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen. De andere ondernemers in het gebied zijn benieuwd of zij morgen open kunnen. Die informatie is nu nog niet bekend. Zodra dit wel bekend is, melden wij dit hier en op de Facebookpagina van de gemeente Hoorn.”

Zover ik net heb kunnen zien is aan de wegkant van de Renault dealer geen brandschade te zien. De exacte schade aan omliggende panden is ons niet bekend.

Update 23.20 uur

“Voor de andere ondernemers in het gebied van de #brand bij #karsten in #zwaag: op dit moment is nog niet bekend wanneer het gebied weer opengesteld wordt. Zodra dit bekend is, staat dit op hoorn.nl.” meldt @Gemeente_Hoorn op Twitter.

De #brand in #Zwaag bij Karsten Tenten is nog steeds bezig. Grote vlammen zijn nog zichtbaar vanaf de kruising…

Posted by OnsWestfriesland on Freitag, 9. März 2018

Video van NHnieuws

LIVE: Uitslaande brand bij tentenspecialist in Zwaag

In het pand van tentenspecialist Karsten Tenten aan de Factorij in Zwaag woedt op het moment een grote uitslaande brand. Kijk hier mee!NB. Ga niet zelf kijken, want er komt asbest vrij. Volg dus deze stream!

Posted by NH Nieuws on Freitag, 9. März 2018

beelden brand in zwaag

Posted by Arno Sluijs on Freitag, 9. März 2018

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post