Westfriese gemeenten: IRONMAN Westfriesland in zomer van 2019

Reactie(s)

HOORN – Eén van de grootste duursportevenementen ter wereld – de IRONMAN – komt naar Westfriesland. De zeven Westfriese gemeenten hebben de handen ineengeslagen om de wereldberoemde triatlon mogelijk te maken. De 70.3 editie van IRONMAN gaat in de zomer van 2019 plaatsvinden.

Dit hebben de zeven Westfriese gemeenten donderdag bekendgemaakt in een persconferentie in het Schouwburg Het Park. Daar ondertekenden de sportwethouders van de Westfriese gemeenten een intentieovereenkomst met de organisatie van IRONMAN en de Nederlandse Triatlon Bond.

Klik hier voor de beelden van de gehele persconferentie.

Unieke ligging

De organisatie van IRONMAN heeft het oog op Westfriesland laten vallen vanwege de unieke ligging aan IJsselmeer en Markermeer en het oer-Hollandse cultuurlandschap. Wethouder Ben Tap, gemeente Hoorn. “Met de IRONMAN trekken we internationaal toerisme aan en zetten de we regio op de kaart. Gemiddeld zijn deelnemers, begeleiders en familieleden vier dagen in de regio. Het evenement is goed voor de horeca en tientallen toeleveranciers. Dit zorgt voor een economische opbrengst van miljoenen euro’s.”

Tip: Maandag veel interviews, reacties en overzicht over deze unieke Triathlon op onswestfriesland.nl

Wethouder Harry Nederpelt van Medemblik is blij met de komst van het evenement. “Dit is prachtig nieuws voor de inwoners. De jeugd kan zich laten inspireren om te gaan sporten en zelf ook deelnemen. We gaan ook de verbinding leggen met de lokale sportverenigingen. Zo kan de gemeenschap ook meedoen met dit internationale topsportevenement.”

IRONMAN 70.3

De IRONMAN 70.3 (mijl) bestaat uit 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km hardlopen en wordt elk jaar wereldwijd op verschillende plekken gehouden. IRONMAN 70.3 is voor professionele triatleten en recreanten. Er kunnen ongeveer 2.000 mensen deelnemen aan de wedstrijd die maximaal 7 uur duurt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post