Woningen Hoorn ontruimd na explosies door brand in bestelbusje

Reactie(s)

HOORN – In een bestelbusje aan de Emmalaan in Hoorn is dinsdagavond rond 22.00 uur brand ontstaan. De oorzaak van de brand is niet bekend en dit zal worden onderzocht.

Omdat het zou gaan om een busje van een loodgieter was voorzichtigheid geboden. De brandweer zag in het busje vier cilinders met onbekende inhoud in het busje. Vanwege het mogelijke explosiegevaar van de verhitte cilinders, werden achttien woningen ontruimd. De brandweer koelde de cilinders in het busje met bluswater.

Video

Op de website van RTLNieuws vertelt bewoner Alex Schouten dat hij geschrokken was van twee explosies. “Niet dat van een rotje dat afgaat, maar echt iets waarvan je ligt te trillen in bed. Een enorme explosie.” Deze explosies zouden zijn veroorzaakt doordat er vloeistof in het riool lekte.

Opvang

De bewoners werden die avond opgevangen in een buurthuis. Rond 01.15 uur was het mogelijke gevaar geweken en mochten alle bewoners weer terug naar hun woningen. Het voertuig is door de politie weggesleept voor onderzoek. Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Video

Onderstaande video van NH Nieuws.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post