Optredens Jeroen Zijlstra en Ouwe Pinda’s in theaterkerk Wadway

Reactie(s)

WADWAY – Op vrijdag 26 januari komt Jeroen Zijlstra met zijn band naar theaterkerk Wadway. Voor zaterdag 27 januari staat de toneelproductie Gouwe Pinda’s geprogrammeerd.

Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als improviserend musicus scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.

Ouwe Pinda’s

Na het succesvolle Ouwe Pinda’s zijn Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher opnieuw te zien in het theater. De Indische zussen Nonni (79), Son (71) en Titi (75) slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Dan duikt er een boek op met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands Indië die de verhouding tussen de zussen op scherp zet. Zie ook www.viarudolphi.nl

Aanvang telkens om 20.30 uur, meer info en kaarten zie www.theaterkerkwadway.nl of tel. 0229-270525.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post