Kentekenparkeren Hoorn: privacygevoelige gegevens na 24 uur wissen

Reactie(s)

HOORN – De gemeente Hoorn gaat alle parkeerautomaten in de stad vervangen en kentekenparkeren invoeren. Dat besloot de Hoornse gemeenteraad op dinsdag 10 september. Hierdoor is het in Hoorn in de toekomst niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Naast het kentekenparkeren blijft ook het GSM-parkeren bestaan.

parkeren_geen_muntgeldDe bestaande parkeerautomaten zijn verouderd en blijken zeer diefstal- en vandalismegevoelig te zijn. Zo komt de betaling via chipknip te vervallen en waren inbraken in de parkeerautomaten het afgelopen jaar een hardnekkig probleem. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat het parkeren en het betalen van het parkeren zo gemakkelijk mogelijk verloopt.

Daarom besloot de raad de parkeerautomaten te moderniseren en het kentekenparkeren in te voeren. Dat betekent dat er in Hoorn in de toekomst niet meer mogelijk is om met muntgeld te betalen. Om deze veranderingen bekend te maken en gebruikers zo goed mogelijk te informeren, trekt de gemeente ook geld uit voor een publiekscampagne.

Hoorns Belang en GroenLinks stemden als enige fracties tegen het voorstel. Deze partijen vinden dat de privacy van gegevens van automobilisten onvoldoende geborgd is. VVD, VOCHoorn, PvdA, D66, CDA, SP, Hoornse Seniorenpartij, Fractie Tonnaer, Fractie Assendelft en Hoorn+ stemden voor het voorstel. Deze partijen konden zich vinden in de uitleg van de wethouder dat de de privacygevoelige gegevens binnen 24 uur worden gewist en dat alleen managementinformatie die niet terug te leiden is tot de parkeerder langer wordt bewaard. In een stemverklaring liet de fractie Assendelft wel weten het budget van 25 duizend euro voor communicatie teveel te vinden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post