Koninklijke onderscheiding Bram Jongkees voor 52 jaar HCSV Zwaluwen ‘30

Reactie(s)

HOORN – De heer Bram Jongkees (78) uit Hoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Onno van Veldhuizen reikte hem deze Koninklijke onderscheiding uit. Dat gebeurde tijdens de 1e thuiswedstrijd van het 1e elftal van de HCSV Zwaluwen ‘30. De heer Jongkees is al 52 jaar actief voor deze voetbalvereniging.

De heer Jongkees is voor de vereniging een zeer belangrijke vrijwilliger met een gezonde, kritische en opbouwende instelling. Hij steunt de vereniging in voor- en tegenspoed. In de 52 jaar is/was hij op verschillende vlakken actief:

  • Elftalbegeleider (1961-1968).
  • Voorzitter van de jeugdafdeling, bestuurslid en helpen bij organiseren van activiteiten(1968-1974).
  • Voorzitter van de seniorenafdeling en vicevoorzitter (1974-1986).
  • Bestuurslid, organiseren van activiteiten en verzorgen wedstrijdsecretariaat (1986-1995).
  • Bestuurslid Stichting Vrienden van Zwaluwen en organiseren activiteiten. De heer Jongkees is één van de initiatiefnemers voor de oprichting van de stichting (1995-heden).
  • Lid van de onderhoudscommissie en verricht onderhoudswerkzaamheden, zoals schoonmaken kleedkamers, trekken van lijnen, ophangen doelnetten en afvoeren zwerfvuil (1995-heden).

Naast zijn vele activiteiten is de heer Jongkees een trouwe, sportieve en positieve supporter waar je met humor en gezelligheid mee langs de lijn kunt staan. Hij werft en begeleidt voor de vereniging ook nieuwe bestuursleden. Hij heeft veel contacten en kent vrijwel ieder lid persoonlijk.

In de periode 1957-1961 heeft de heer Jongkees zich ingezet als voorzitter van de Gereformeerde Jongeren Vereniging Hoorn en als voorzitter van de regio West-Friesland. Hij gaf leiding aan de wekelijkse discussies en organiseerde diverse activiteiten.

Foto voorpagina via twitter.com/JohanVanDerTuin

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post