Nieuw asfalt op de Koewijzend met plateau en fietsstroken

Reactie(s)

ZWAAG/BLOKKER – Vanaf maandag 9 september gaat de gemeente het asfalt op de Koewijzend tussen de Krijterslaan en de Kolenbergstraat vervangen. Dit deel van de Koewijzend is tot eind november afgesloten voor doorgaand verkeer. De kruising Kolenbergstraat / Koewijzend blijft open voor het verkeer zolang dat mogelijk is.

De werkzaamheden bestaan uit:

  • vervanging van het asfalt op de Koewijzend tussen de Krijterslaan en de Kolenbergstraat;
  • de aanleg van fietsstroken in rood asfalt aan beide kanten van de weg;
  • de aanleg van een rood asfaltplateau op de kruising van de Koewijzend met de Pastoor Nuijenstraat;
  • herstrating van het trottoir langs de Koewijzend;
  • verbreding van het trottoir ter hoogte van manege De Eenhoorn. Daarvoor wordt een damwand aangebracht.

Het werk start aan de kant van de Krijterslaan. De kruising van de Koewijzend met de Krijterslaan blijft open voor het verkeer. De kruising Kolenbergstraat / Koewijzend blijft zolang mogelijk open voor het verkeer, tot het moment dat de kruising aan de beurt is.

Omleiding

Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de IJsselweg en de Dorpsstraat. Doorgaand (brom)fietsverkeer wordt omgeleid via de Westerblokker. Als de kruising Kolenbergstraat / Koewijzend afgesloten is, kunnen (brom)fietsers lopend over het trottoir naar de Bangert.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Koewijzend 32 Zwaag{}3-default.png|Kolenbergstraat 79 Blokker{}3-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post