Samen aan het werk voor ‘Keep It Clean Day’

Reactie(s)

blikje_in grasHOORN – Op vrijdag 20 september is het ‘Keep It Clean Day’. Deze internationale dag staat in het teken van het opruimen van afval. De gemeente Hoorn roept haar inwoners op om op deze dag mee te helpen de stad schoon te maken en stelt afvalprikkers en vuilniszakken beschikbaar voor de belangstellenden.

Dit jaar doen weer verschillende gemeenten uit heel Nederland mee aan het initiatief. Allemaal met hetzelfde doel: een schoner Nederland. Het idee achter de ‘Keep It Clean Day’ is dat we samen veel kunnen bereiken. Zwerfafval is al jarenlang een ergernis van inwoners. Wethouder Michiel Pijl roept iedereen op om mee te doen. “Als iedere inwoner op 20 september een klein stukje van de stad schoonmaakt, betekent dit dat de stad er aan het eind van de dag netjes uitziet”.

Meedoen

Iedereen kan mee doen aan de actie. De gemeente draagt graag bij door materialen als afvalprikkers en vuilniszakken beschikbaar te stellen. Op vrijdag 20 september kunnen belangstellenden bij de rayonpost aan Pelmolenpad 37 in Hoorn vanaf 9.00 uur een afvalprikker en vuilniszak ophalen. Om uiterlijk 17.00 uur moeten de zwerfafvalpakkers weer ingeleverd worden. Ook het verzamelde afval mag hier ingeleverd worden. De ingang van deze rayonpost bevindt zich aan het parkeerterrein Pelmolenpad. Aanmelden voor de actie kan door een mail te sturen naar gemeente@hoorn.nl. Natuurlijk kunnen inwoners ook zonder hulp van de gemeente aan de slag. Ben je verhinderd maar lijkt het je toch leuk om een keer afval op te ruimen? Dat kan. Je kunt namelijk altijd een afvalprikker lenen bij de rayonposten van de gemeente.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Pelmolenpad 37, Hoorn{}you-are-here-2.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post