Vernieuwde Parkeersituatie op en rond het Raadhuisplein Hoogkarspel

Reactie(s)

Parkeren_wijziging_ReigerspassageHOOGKARPSEL – Vanaf 30 september zijn de parkeermogelijkheden in het dorpscentrum van Hoogkarspel veranderd. De veranderingen zijn onderdeel van het project Centrumplan Hoogkarspel.

Per deze datum worden de parkeerplaatsen achter het gemeentehuis (ingang Duijvenbrug) verwijderd. De ingang richting het Raadhuisplein en het winkelcentrum wordt dan afgesloten. De parkeerplaats wordt als bouwterrein ingericht voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis.

Parkeren

Om ervoor te zorgen dat er genoeg parkeerplaatsen zijn, heeft de gemeente 17 extra parkeerplaatsen aangelegd op het Raadhuisplein. Daarnaast kunt u dagelijks tussen 7.00 uur en 19.00 uur parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats tussen de bibliotheek en de Laurentiuskerk. De ingang van deze parkeerplaats vindt u aan de Streekweg tegenover de Marskramer. De parkeerplaatsen voor het winkelcentrum kunt u ook bereiken via de Noordervoert en de Om de Noord.

Centrumplan Hoogkarspel

De gemeente werkt aan de ontwikkeling van het dorpscentrum in Hoogkarspel. Dit nieuwe dorpscentrum wordt gevormd door een nieuw plein, het gemeentehuis en winkelcentrum Reigerspassage. Dit zorgt voor veel lokale bedrijvigheid. De omgeving wordt autoluw, terwijl het aantal parkeerplaatsen gelijk blijft. In het nieuwe ontwerp krijgt het buitenleven de ruimte. Een ontwerp dat goed past bij onze plattelandsgemeente. Het nieuwe centrum krijgt een dorpshart waar inwoners hun boodschappen doen en kunnen genieten van de zon op het terras.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Duijvenbrug, Hoogkarspel{}1-default.png|Raadhuisplein, Hoogkarspel{}1-default.png|Noordervoert{}1-default.png{}Hoogkarspel” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post