Gemeente Hoorn gaat geld halen bij tien wanbetalers

Reactie(s)

HOORN – Wie zijn gemeentelijke belastingen niet betaalt, loopt het risico op beslaglegging van zijn goederen. De deurwaarder gaat de komende tijd bij wanbetalers langs om beslag te leggen op hun roerende zaken.

‘Als de deurwaarder langs komt om beslag te leggen, dan heb je het bont gemaakt. Dat betekent dat je de herinneringen, een dwangbevel, brieven van de deurwaarder en een bezoek van de deurwaarder hebt genegeerd. Iedereen moet belasting betalen. En als je dat om financiële redenen niet kunt, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een regeling te treffen’, aldus wethouder Ronald Louwman.

Laatste mogelijkheid

Ruim 90 procent van de mensen die gemeentelijke belasting moeten betalen doet dit op tijd. Op dit moment zijn er tien wantbetalers die binnenkort een bezoek van de deurwaarder kunnen verwachten. Deze inwoners en ondernemers krijgen hierover een brief. In de brief staat dat zij beslaglegging nog kunnen voorkomen door meteen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen hun volledige belastingschuld betalen. Als dat niet gebeurt, gaat de deurwaarder met assistentie van een sleutelsmid binnenkort bij hen langs om goederen in beslag te nemen. Deze worden vervolgens bij openbare veiling verkocht.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post