Twee Hennepkwekerijen ontmanteld in Kersenboogerd Hoorn [+video]

Reactie(s)

HOORN – Dinsdag heeft de Politie dinsdag twee hennepkwekerijen ontmanteld in Hoorn.

In een woning aan de Robert Stolzhof werd een kwekerij aangetroffen met in totaal 281 planten. Het werd agenten vrij snel duidelijk is dat er meerdere oogsten zijn geweest op genoemd adres. Zo werd er ondermeer een zak met gedroogde hennep aangetroffen en een aantal kleinere porties hennep. Omdat er ook sprake was van diefstal van elektriciteit is de meter verwijderd. Daarnaast werd er ook illegaal water afgetapt omdat de watermeter onklaar was gemaakt. Het waterbedrijf heeft hierop het water afgesloten in de woning. De vermoedelijke reden dat men water aftapte buiten de meter om is de climate-control die in de kweekruimte stond. Dergelijke apparatuur zorgt voor koeling in de kweekruimte maar gebruikt erg veel water. In de woning bleek sprake van brandgevaar en daarom is de woning ontruimd op last van de gemeente. Bewoners waren niet thuis maar de politie is op zoek naar hen.

Op de Renoirhof werd in de woning een ruimte aangetroffen waarin 199 planten stonden. Voor de kweek werd illegaal stroom afgetapt waarop de meter is verwijderd. Verder bleek er ook sprake te zijn van een gaslek in de meterkast. Deze werd door monteurs die ter plaatse kwamen gerepareerd. Ook in deze woning was sprake van brandgevaar en hierop is de kwekerij ontmanteld. In de woning werden twee verdachten aangehouden.

Video hoe werkt dat opruimen?

HoornTV ging op bezoek bij een de opruiming van een hennepkwekerij in de Grote Waal in Hoorn. Tevens een gesprek met Han Leurink van Intermaris over de gevolgen voor de bewoners van een huurwoning bij deze stichting. Deze reportage staat los van de recente hennepkwekerijen in de Kersenboogerd en komt uit juli 2013.

[google-map-v3 width=”620″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Robert Stolzhof, Hoorn{}grass.png|Renoirhof, Hoorn{}grass.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

– Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post