Westfriese Bespiegelingen aan Westerdijk Hoorn

logo_omringdijkHOORN – Tot en met 12 augustus 2013 verovert het tijdelijke horecapaviljoen De Zeespiegel op de Westerdijk in Hoorn haar plek aan zee. Elk weekend worden gasten verrast met een divers aanbod op muzikaal, cultureel én sportief gebied en uiteraard een drankje en hapje. Dit jaar werkt het paviljoen samen met programmabureau Westfriese Omringdijk: een programma vol Westfriese bespiegelingen aan zee!

Westfriese Bespiegelingen

Het paviljoen nodigt uit om al uitkijkend over het Markermeer te mijmeren, te zwemmen, te varen en de zomer aan het water van Hoorn te beleven. Maar ook om te luisteren. Bekende Westfriezen delen hier hun liefde voor en verhalen over de Westfriese Omringdijk. De ene keer belicht vanuit archeologisch perspectief, de andere keer theatraal en muzikaal. Maar elke keer stipt om 15.00.

Programma

Zaterdag 27 juli Stadgids Sebastiaan Hol vertrekt om 15.00 uur zijn Zeewandeling met onderweg gedichten van Joost van den Vondel, Cornelis Putemmer en Jan Simon Minkema. Start en eindpunt De Zeespiegel. Aansluitend treedt om 16.30 uur de band Het Olieplatform op bij het paviljoen.
Zondag 28 juli Michiel Bartels, gemeentelijk archeoloog van Hoorn spreekt over de resultaten van het archeologisch onderzoek tussen Hoorn & Enkhuizen: voor, op, na en in de dijk.
zaterdag 3 augustus Willem Messchaert, dijkdeskundige over het leven van de dijk.
Zondag 4 augustus Kees Kaas schrijft, zingt en speelt liedjes over stad en land, over het leven en … over kaas natuurlijk! Westfriese liedjes van deze trouba’boer’
Zaterdag 10 augustus Jos Halfweeg, architect & initiatiefnemer van de Zeespiegel over het DNA van Hoorn en de kansen van Hoorn aan Zee.
zondag 11 augustus Ina Broekhuizen sluit af met Westfriese gedichten over de dijk uit haar nieuwste boek Een lied over doik

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant