André Kuipers april 2015 in Het Park: ‘Ontdekkingsreiziger 2.0’

Reactie(s)

1280px-Andre_Kuipers_ISSHOORN – Op donderdag 16 april komt de Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers naar Hoorn. Op uitnodiging van Bibliotheek Hoorn zal hij in Schouwburg Het Park vertellen over ‘Ontdekkingsreiziger 2.0’. In de eerste aankondiging via Twitter wordt de link gelegd met Schouten en Lemaire, de twee Kaaphoornvaarders die in 2015 400 jaar later groots worden herdacht.

Ontdekkingsreizen

Want op 14 juni 1615 begonnen Willem Cornelisz Schouten en Jacob LeMaire met hun schepen De Eendracht en De Hoorn hun zoektocht naar een alternatief voor Kaap de Goede Hoop en de Straat Magellaan, die voorbehouden waren aan de schepen van de Vereenigde Oostindische Compagnie. De ontdekkingsreis naar een nieuwe doorgang naar het Verre Oosten bracht hen op 29 januari 2016 bij het uiterste puntje van Chili. Zij vonden, rondden en vernoemden Kaap Hoorn naar hun thuishaven Hoorn.

Theatherlezing Andre Kuipers

De aantrekkingskracht van gewichtloosheid is groot. Op 21 december 2011 vertrok astronaut André Kuipers voor een tweede missie naar de ruimte. Aan boord van het internationale ruimtestation ISS was hij ingenieur, arts, wetenschapper, docent en ambassadeur. Maar hij is ook echtgenoot, vader van vier kinderen en nog altijd een dromer. Met de juiste muziek, fotos van vroeger en het uitzicht op de aarde probeerde hij het gevoel dat hij als kind had weer terug te krijgen: de jongensdroom van een ruimtevaarder. Een bijzondere theaterlezing!

De lezing van 16 april begint om 20.15 uur. Kaarten kosten €22,50 via Het Park of zijn met korting te verkrijgen via Bibliotheek Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post