Hoorn staat stil bij slachtoffers Tweede Wereldoorlog

Reactie(s)
fototentoonstelling_hoorn

Naast foto’s ook voorwerpen uit Tweede Wereldoorlog in Hoorn. Foto via comite4045.nl

HOORN – Op 4 mei om 20.00 uur herdenken wij in Nederland de oorlogslachtoffers. Ook in Hoorn zijn er die dag verschillende officiële herdenkingsmomenten. Eén daarvan is in de Noorderkerk waar u u tot en met 5 mei foto’s kunt zien van Hoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Herdenkingsmomenten

Hoorn
De stille tocht start om 19.30 uur vanaf de Westerdijk bij schouwburg Het Park. De route van de tocht wordt gemarkeerd door vier beelden. Bij elk beeld wordt kort stilgestaan en een boeketje neergelegd. Ook u kunt hier bloemen neerleggen. De stoet komt een aantal minuten voor 20.00 uur aan bij de Grote Kerk. Daar wordt The Last Post gespeeld en twee minuten stilte gehouden. Na afloop van de herdenking geeft Musical Popkoor Broadway een concert in de Oosterkerk.

Zwaag
Om 19.15 uur start de herdenkingsbijeenkomst in de Dorpskerk aan de Kerkelaan. Het orkest van Sint Caecilia verleent medewerking. Na afloop van deze dienst is er een stille tocht naar de herdenkingssteen aan het voormalige gemeentehuis aan de Dorpsstraat. Daar wordt The Last Post gespeeld en twee minuten stilte gehouden.

Blokker
Om 19.00 uur start de bijeenkomst in de R.K. Kerk aan de Plantage. Leerlingen van de drie basisscholen dragen gedichten voor en dragen de kransen naar het monument. Het Talenten theater Hoorn en het koor Voici d’Angeli verlenen hun medewerking.

Fototentoonstelling

Het Hoorns Comité 40-45 organiseert de expositie ´Bezet en bevrijd´. U kunt deze expositie tot en met 5 mei bezichtigen in de Noorderkerk. De fototentoonstelling toont historisch Hoorns fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast laat de expositie voorwerpen zien die afkomstig zijn van bommenwerpers die in 1944 vlakbij Hoorn op elkaar botsten. Kijk voor meer informatie op www.comite4045.nl.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post