‘Nachtopvang Scheerder open tot 1 januari 2015’

Reactie(s)


HOORN – De nieuwe nachtopvang en het sociaal pension op Dampten 18 zijn op 1 mei nog niet gereed. De verwachting is dat de dak- en thuislozen vanaf 1 januari 2015 terecht kunnen op het Dampten 18. Zoals het er nu naar uitziet blijft de huidige extra nachtopvang aan de Scheerder 1 open tot 1 januari 2015.

De verbouwing die nodig is om het pand aan het Dampten geschikt te maken voor de nieuwe functie is veel ingrijpender dan vooraf ingeschat. Er blijken onder andere grote aanpassingen nodig aan de riolering en verwarming. Daarnaast wilde Het Leger des Heils vanwege financiële risico’s pas starten met de verbouwing als duidelijk was wat wel en niet mogelijk was binnen het bestemmingsplan. Die duidelijkheid is er inmiddels: voor de voorzieningen zijn geen wijzigingen in het bestemmingsplan nodig.

Overlast verder beperken

Wethouder Ronald Louwman: “We begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de omwonenden van de Scheerder. We hebben eerder maatregelen genomen om de overlast voor omwonenden te beperken. We onderzoeken nu ook de mogelijkheden om de overlast in de periode mei tot 1 januari 2015 verder te beperken. We laten de omwonenden zo spoedig mogelijk weten welke maatregelen wij hiervoor kunnen nemen en nodigen hen dan uit voor een bijeenkomst om hier verder over te praten.”

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post