Wethouder Wijnker stopt: ‘tijd voor een nieuwe generatie’

Reactie(s)
Foto via vvdkoggenland.nl

Foto via vvdkoggenland.nl

DE GOORN – Wethouder Wijnker stelt zich niet meer beschikbaar als wethouder. Hoewel de coalitie-onderhandelingen nog in volle gang zijn heeft wethouder Wijnker besloten zich niet beschikbaar te stellen voor een derde periode als wethouder. Hij heeft dit aangegeven bij de burgemeester en zijn partij, de VVD Koggenland.

“Een hele lastige, maar weloverwogen beslissing” geeft wethouder Wijnker aan. “Ik realiseer me dat deze keuze raar overkomt zo vlak na de verkiezingen. Veel inwoners hebben op mij gestemd. Toch heb ik het gevoel dat ik de kiezers onvoldoende heb kunnen overtuigen van de positieve zaken die ik heb gerealiseerd en daar trek ik mijn conclusies uit. Het is beter als iemand anders het stokje overneemt. De VVD is nog steeds de tweede partij van Koggenland. We hebben altijd verantwoordelijkheid genomen en ons keihard ingezet voor het welzijn van de inwoners van Koggenland. Het is tijd voor een nieuwe generatie”.

Jan Wijnker blijft aan als wethouder totdat het nieuwe college compleet is. Wie wethouder Wijnker gaat opvolgen is nog niet bekend, de coalitie gesprekken zijn nog in volle gang. Jan Wijnker stopt na 28 jaar met zijn politieke carrière en zal dus ook niet plaatsnemen in de raad van Koggenland.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post