Opmeer: Ontvangers lintje opgehaald met paard en rijtuig

Reactie(s)

OPMEER – Vrijdag 25 april 2014 reikte burgemeester G.J.A.M. Nijpels vier onderscheidingen uit. Niet via een smoes naar een grote zaal, maar persoonlijk opgehaald met paard en rijtuig. Na de rijtour vond rond 10.45 uur in de raadzaal de feestelijke uitreiking van de onderscheidingen plaats.

De onderscheidingen zijn uitgereikt aan:
Mevrouw M.A. (Marion) Vlaar-Groot (48 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Vlaar-Groot is actief op een breed terrein: voor de jeugd als overblijfmoeder, vrijwilliger op basisschool Sint Wulfram en hulp van Sinterklaas, voor handbalvereniging Meteoor, stichting het Weekend Festijn/Fancy Fair, de carnavalsvereniging, de kerk, (collecteorganisatie) Diabetesfonds, en begin jaren ’90 als vrijwillige ambulance verpleegkundige.

Mevrouw A.S.M. (Anneke) Beers-Groot (61 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Beers-Groot is sinds begin jaren ’70 actief als spelend lid en later als bestuurslid voor toneelvereniging Schakels. Daarnaast is zij actief binnen de liturgiegroep van de kerk St. Jans Geboorte en lid van het Salezikoor. Van Zanggroep Challenge is zij, naast actief lid, oprichter en bestuurslid.

De heer J.C. (Koos) Sneek (66 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau
De heer Sneek is sinds 1969 actief binnen de lokale gemeenschap van voornamelijk De Weere. Hij is redactielid en bezorger van het dorpsblad voor De Weere, lid van het reiscomité van Fanfare Crescendo, medeoprichter en redacteur van de Historische werkgroep De Weere, vrijwilliger bij de Kerkenveiling. Tot begin jaren ’80 was hij actief bij Volleybalvereniging Meteoor ’65 waar hij nu erelid van is.

Mevrouw L.R.M. (Loes) Kool-de Groot (67 jaar) Lid in de orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Kool-de Groot is sinds begin jaren ’80 actief binnen o.a. Katholieke Vrouwen Organisatie, de LTB, wijkcontactpersoon voor de kerk en kerkwerkster. Daarnaast verleent zij mantelzorg, is bestuurslid bij de begrafenisvereniging St. Jan, actief in het kermiscomité van het buurtschap Veenhuizen, vrijwilliger op de buurtbus en actief binnen het NH Ouderen Orkest en de fanfarevereniging in ’t Veld.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post