Koninklijke onderscheiding voor vijf Stede Broecers

Reactie(s)

STEDEBROEC – Op vrijdag 25 april werden vijf Stede Broecers door burgemeester Marian Goldschmeding gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Deze mensen verdienen een lintje voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de gemeenschap. De onderstaande personen zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Wind (70) uit Bovenkarspel is medeoprichter en al jaren actief als bestuurslid van de Historische Vereniging Oud Stede Broec. Hij is hét gezicht van de vereniging. Mede dankzij zijn inzet is de vereniging gegroeid tot een bestand dat de negenhonderd leden nadert. Ook verricht hij redactionele activiteiten voor de jaarboeken en heeft hij als mede-auteur aan een boek over polder Het Grootslag meegewerkt. De heer Wind is ook voorzitter van de Open Monumentendagcommissie en lid van de gemeentelijke erfgoedcommissie.

Ewald Kuin (72) uit Grootebroek heeft zich in de loop der jaren met veel verschillende activiteiten beziggehouden. Zo was hij penningmeester van basisschool de Uilenburcht in Grootebroek en de basisschool Westwoud. Ook was hij gedurende lange tijd begeleider van de schoolcatechese en voorzitter van het Parochieveiling Comité van parochie St. Johannes de Doper in Grootebroek. De heer Kuin is penningmeester van vereniging St. Barbara in Grootebroek.

Jan van der Pal (67) uit Bovenkarspel is al tientallen jaren een boegbeeld van de vissport in Stede Broec. Hij is bestuurslid en secretaris van hengelsportvereniging De Vrolijke Vissers/Het Grootslag. Ook was hij oprichter en medeorganisator van de open dag waterrecreatie in het Streekbos. Daarnaast is hij al tientallen jaren bestuurslid van watersportvereniging De Broekerhaven. Nog steeds is de heer Van der Pal havenmeester en lid van de kantinecommissie.

Hans de Lange (69) is al tientallen jaren bestuurslid van peuterspeelzaal Risdam in Hoorn; nu als waarnemend bestuursvoorzitter en penningmeester. Hij is naast de gebruikelijke taken belast met het werven en aannemen van medewerkers; hij zorgt voor de documentatie voor de ouders en onderhoudt de contacten met de cultureel centrum de Huesmolen waar de peuterspeelzaal is gevestigd. Gedurende tientallen jaren was hij bestuurslid van voetbalvereniging KGB in Bovenkarspel. Hij was ook coach-trainer.

Piet Haarman (82) uit Grooteboek is al jaren actief als vrijwilliger bij volleybalvereniging VV Simokos. Hij organiseert het jaarlijkse scholentoernooi en coördineert het clubblad en zorgt voor de verspreiding ervan. Ook is de heer Haarman vrijwilliger bij Wonen Plus waar hij de vrijwilligers coördineert en hij de tuin en de woningen onderhoudt. Verder vervoert hij mensen naar de dagverzorging van de Omring en het ziekenhuis.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post