Bot Bouw verder met nieuwbouw Dirk Wierengastraat

Reactie(s)

welwonen_enkhuizenENKHUIZEN – Het derde en laatste blok met acht duplexwoningen in de Dirk Wierengastraat is vorige week gesloopt door onderaannemer van der Bel en wordt herbouwd door Bot Bouw in Heerhugowaard. Deze aannemer gaat de woningen bouwen volgens de EC-garant methodiek van VBK die in oktober failliet ging.

Toen VBK het faillissement aanvroeg stond er net een hek om het woningblok om te starten met de sloop. In de tussenliggende periode heeft Welwonen afspraken gemaakt met Bot Bouw. De oorspronkelijke bouwplanning is weliswaar vertraagd, maar de woningen worden tenminste op dezelfde manier en onder dezelfde garanties afgebouwd. Bot Bouw neemt ook de garantiestelling over van de zestien woningen die VBK heeft gebouwd.

Bot Bouw heeft nog even tijd nodig om onderaannemers te contracteren. Het ziet ernaar uit dat de onderaannemers die aan de twee andere nieuwbouwblokken hebben gewerkt nu ook voor het laatste blok worden ingeschakeld. Het is het streven om de nieuwbouw voor de zomer van 2016 op te leveren.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post