Geen extra windturbines in Berkhout en Bobeldijk

Reactie(s)

Windmolens_smallKOGGENLAND – Tot groot genoegen van gemeente Koggenland heeft provincie Noord-Holland maandag 2 maart besloten dat locatie Bobeldijk/Spierdijk/Berkhout vervalt als locatie voor extra windturbines. De Provinciale Staten neemt hiermee het advies over van Gedeputeerde Staten.

De provinciale commissie Ruimte & Milieu kwam eerder al tot dezelfde conclusie tijdens de vergadering van 12 februari. Wethouder Koos Knijn: “Ik ben erg blij met deze beslissing van de Provinciale Staten. De beslissing doet recht aan de belangen van onze inwoners en het behoud van het open landschap. Wij hebben als gemeente met onze zienswijzen de provincie aan het denken gezet. Actiegroep Mallemolens heeft samen met inwoners een belangrijke bijdrage geleverd aan dit mooie resultaat.”

Van 500 naar 600 meter

Binnen het plan Wind op Land heeft de provincie de afstand van de windturbines tot gevoelige bestemmingen vergroot van 500 naar 600 meter. Dit is gebaseerd op een goed woon- en leefklimaat, vanuit geluids-, veiligheids- en slagschaduwperspectief. Bij een afstand van 600 meter blijft er niet voldoende ruimte over voor een lijnopstelling van zes windturbines. Daarom vervalt locatie Bobeldijk/Spierdijk/Berkhout.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post