Laatste kans voor wegslepen bootwrakken centrum Hoorn

Reactie(s)
Afbeelding via Hoorn.nl

Afbeelding via Hoorn.nl

HOORN – De gemeente Hoorn gaat op maandag 6 juli 2015 bootwrakken en boten/vaartuigen/wrakken zonder ligplaatsvergunning in het centrum van de stad verwijderen. Dit gebeurt langs de kades van de Vollerswaal, Overslagkade, Buurtje, Turfhaven, Onder de Boompjes, Oude Haven en aan de dijk bij Achter op ‘t Zand.

Sinds 2012 zijn de nieuwe regels voor ligplaatsen van kleine boten van kracht. Er zijn nieuwe ligplaatsen aangelegd en booteigenaren moeten een ligplaatsvergunning aanvragen. Deze plaatsen zijn uitsluitend bedoeld voor kleine bootjes en direct omwonenden als buurtvoorziening.

Eigenaren

Als u eigenaar bent van een boot zonder vergunning dan kunt u uw boot tot en met maandag 6 juli 2015 nog verwijderen en zo voorkomen dat uw boot wordt weggesleept. Naast boten gaat het ook om bootwrakken en andere drijvende voorwerpen/vaartuigen bijvoorbeeld vlotten. Gemeente Hoorn verhaalt de kosten voor het verwijderen van de boten op de eigenaren. Een lijst met boten is vermeld op website van de gemeente Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post