Project Tweestrijd ontvangt Eenhoornzegel voor jongerenbegeleiding

Reactie(s)

EenhoornzegelHOORN – Wethouder Nel Douw heeft afgelopen vrijdag een Eenhoornzegel van 1.000 euro overhandigd aan Project Tweestrijd. Tweestrijd is een project van een groep Hoornse jongeren die zich inzet voor leeftijdsgenoten die worstelen met depressieve gevoelens.

Het project heeft het Eenhoornzegel gekregen, omdat het college de inzet van deze jongeren bijzonder waardeert en om hen te stimuleren hun inzet voor deze kwetsbare doelgroep te blijven voortzetten. Tweestrijd probeert jongeren over hun problemen te laten praten door confrontatiegesprekken en door het geven van gastlessen op scholen voor voortgezet onderwijs.

De oorzaak van veel problemen blijft vaak verscholen, omdat jongeren niet graag over hun problemen of gevoelens willen of durven te praten. Voorbeelden zijn problemen met depressiviteit en drugs- of alcoholverslaving. “De jongeren van Tweestrijd hebben een belangrijke toegevoegde waarde door leeftijdsgenoten daadwerkelijk zover te krijgen dat zij over hun problemen gaan praten,” aldus het persbericht van de gemeente Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post