Raad geeft groen licht plan locatie oude schouwburg

Reactie(s)

Mogelijk aanzicht uit het plan van Architectenbureau Van der Laan

HOORN – De meerderheid van de Hoornse raad heeft dinsdag ingestemd met het starten van de planologische procedure voor de locatie oude schouwburg. Op deze locatie aan de Westerdijk heeft Architectenbureau Van der Laan een bouwplan ingediend. Tijdens het voorstel waren met name HOP en Hoorns Belang kritisch over het proces.

De politiek leek in tweeën gesplitst over dit punt. De voorstanders zagen in het plan van Van der Laan eindelijk een plan wat het ‘Gat van Hansen’ mooi zou kunnen opvullen. Tegenstander als HOP en HB zien liever eerst meerdere opties alvorens te starten met het planologische procedure. SP was tegen vanwege de invulling. Zij zagen liever een invulling met een breder maatschappelijke functie.  Voor waren: PvdA, D66, VVD, VOCH, Fractie Tonnaer, GL en CDA. Tegen waren SP, Hoornse Senioren Partij, HOP, Hoorn Lokaal en Hoorns Belang

Markant onderdeel van de besluitvorming was de melding vooraf dat Burgemeester Van Veldhuizen privé geintresseerd is één van woningen in het nieuwe plan. Om de schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan verliet hij bij deze besluitvorming de raad en gaf de voorzittershamer aan Arthur Helling.

Zoals ook al meerdere keren in de besluitvorming werd besproken, ging dit besluit over het starten van de planologische procedure. Daarna start de procedure om de bestemming van de grond te wijzigen. Dat duurt minimaal 26 weken.Hieruit volgt een bestemmingsplan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post