Slingerende dronken bestuurder en alcoholcontroles

Reactie(s)

alcoholcontroleZWAAGDIJK-OOST – De politie heeft zondagavond rond 19:15 uur een 34-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een agent reed in zijn privétijd achter een bestuurder die hevig slingerend door de bebouwde kom van Zwaagdijk–Oost reed.

De agent waarschuwde zijn dienstdoende collega’s en zag hoe de dronken automobilist meerdere malen bijna een aanrijding veroorzaakte. Op de Tuinstraat stopte de bestuurder uiteindelijk en kon hij worden aangehouden door de agent. Zijn gealarmeerde collega’s waren snel ter plaats en namen de man mee naar het politiebureau. De bestuurder verklaarde die middag vier halve liters bier te hebben gedronken en kreeg een boete van 657 euro.

Oostergrouw

Tijdens een alcoholcontrole op de Oostergouw in Hoorn werden vrijdagavond tussen 19:00 en 22:00 uur vijf bestuurders aangehouden omdat zij met een slok op achter het stuur zaten. Eén van hen bleek al twee keer eerder te zijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. Van de vijf automobilisten waren er twee beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs). Zij hadden de voor hen toegestane limiet van 0.2 promille alcohol overschreden. In totaal werden 410 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Medemblik

Vrijdagavond, rond 23:00 uur, werd in Medemblik ook nog een drankrijder aangehouden. De automobilist was betrokken bij een aanrijding met een scooter. Het ongeval vond plaats op het parkeerterrein van een sporthal aan de Schuitevoerderslaan. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Tegen beide bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. De scooterrijder had weliswaar niet gedronken, maar reed zonder rijbewijs.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post