Windmolens Bobeldijk-Berkhout mogelijk van de baan

Reactie(s)
koggenland_logoKOGGENLAND – Gedeputeerde Staten bracht donderdagavond 12 februari een aangepast windmolenvoorstel in bij de provinciale commissie Ruimte & Milieu. In dit voorstel stonden drie varianten op een eerder aangenomen amendement (A22-2014 Geluidsbelasting windturbines voor omgeving) dat niet uitvoerbaar bleek.

Een meerderheid van de aanwezige partijen stemde donderdagavond tijdens de commissievergadering in voor de variant waarbij een aantal locaties vervallen, waaronder locatie Bobeldijk-Berkhout. Provinciale Staten besluit hier definitief over op maandag 2 maart.

Wethouder Koos Knijn van Koggenland hoopt dat de Provinciale Staten de mening van de commissie deelt waardoor de windmolen in Bobbeldijk-Berkhout er niet komen. “Ik deel de zorg van onze inwoners omtrent de komst van extra windmolens in Koggenland. Daarom ben ik blij met de mening van de commissie. Deze doet recht aan de windmolenopdracht van de provincie, maar ook aan de belangen van onze inwoners.”

Bowoners in Bobbeldijk en Berkhout waar de windmolen gaan komen houden al weken actie om de mogelijke plaatsing van de windmolens tegen te gaan.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post