Koninklijke Onderscheiding voor Jan Groot op eigen trouwerij

Reactie(s)

huwelijk Vincent Reus en Jan Groot plus lintjeHOOGKARSPEL/VENHUIZEN – In Drechterland werd de lintjesregen op vrijdag in twee delen georganiseerd. Tijdens de Algemene Gelegenheid op vrijdagochtend reikte burgemeester Rob van der Riet aan de heer Wim van Engen een Koninklijke Onderscheiding uit. Later in de middag kreeg Jan Groot op zijn eigen trouwerij ook een Koninklijke Onderscheiding opgespeld.

 

Jan Groot uit Hoogkarspel

De heer Jan Groot uit Hoogkarspel werd in de raadzaal in het gemeentehuis van Drechterland onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde na zijn huwelijk met wethouder Vincent Reus. Een bijzondere dag voor beide dus.

1988-heden: De heer Groot is secretaris van de EHBO, afdeling Wijdenes/Oosterleek. De heer Groot vervult een belangrijke functie binnen het bestuur. Hij beheert het secretariaat, houdt de diplomaverlengingen bij en onderhoudt de contacten met het Oranje Kruis en andere EHBO-afdelingen in de regio. De heer Groot vond het belangrijk om na zijn verhuizing naar Bovenkarspel (1994) en Hoogkarspel (2007) aan te blijven bij de EHBO, afdeling Wijdenes/Oosterleek. De heer Groot, die op 20 mei 1980 zijn EHBO diploma behaalde, draagt als lid/vrijwilliger van EHBO, afdeling Wijdenes/Oosterleek duidelijk zijn steentje bij. Zijn er nieuwe spullen nodig, de heer Jan Groot weet zijn weg in de catalogi van de diverse leveranciers.

Veel buitenoefeningen zijn door de heer Groot bedacht en uitgewerkt in een aparte commissie. Bij de wielerronde in de gemeente Drechterland en vele andere activiteiten heeft hij regelmatig zijn diensten verleend. De heer Groot is werkzaam als restaurantmedewerker bij Centrum Ouderenzorg Avondlicht.

De heer Groot wordt gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur en uitstraling van genoemde activiteiten ontvangt de heer Groot de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

KO_Drechterland_2015

Wim van Engen

De heer Wim van Engen uit Oosterblokker werd vrijdagochtend in Café Restaurant De Roode Leeuw onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1999-heden: De heer Van Engen is zeer actief voor het Cultureel Centrum Pancratius (CCP). De heer Van Engen ondersteunt bij diverse activiteiten binnen het centrum. Daarnaast is de heer Van Engen ook zeer actief betrokken als vrijwilliger binnen het vrijwilligersteam en is hij vanaf het begin ook de technische duizendpoot. De heer Van Engen woont tegenover de Pancratiuskerk en vanaf die plek kan hij de kerk ook goed in de gaten houden en hij doet dat als een “zorgvader”. Hij houdt het plein voor de kerk sneeuwvrij en spreekt de jeugd aan als er schade dreigt te ontstaan. Hij is onmisbaar voor het CCP.

2004-heden: De heer Van Engen is sinds 2004 drager van begrafenisvereniging St. Barbara in Oosterblokker. Er kan op de heer Van Engen altijd een beroep worden gedaan bij hand- en spandiensten, zoals reparaties en het onderhoud van materieel van de vereniging.

1994-heden: Voor de Seniorenbond Pancratius in Oosterblokker, is de heer Van Engen sinds 1994 actief voor de fietsclub, één van de vele groepen die actief is in de Seniorenbond. De heer Van Engen heeft o.a. een fietskar gemaakt voor de fietsclub om verre tochten te kunnen maken. In de historische Pancratiuskerk in Oosterblokker speelt Bridgeclub Oosterblokker haar bridgeseizoen. De heer Van Engen was van 1994 t/m 2012 bestuurslid. Achttien jaar heeft hij zich ingezet om de wedstrijden zo goed mogelijk te doen verlopen. De heer Van Engen had hierin de zorg voor de zaal, de inrichting ervan, de inkoop en zorgde voor het juiste speelmateriaal. Behalve de inkoop zet hij zich nog steeds ten volle in voor de vereniging. Hij staat binnen de vereniging bekend als iemand waar je op kunt bouwen, in stilte zijn werk doet en van onschatbare waarde is.

De heer Van Engen wordt gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”. Gelet op de aard, duur en uitstraling van genoemde activiteiten ontvangt de heer Van Engen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post