Tijdelijke wegafsluitingen in Hoogkarspel en Westwoud

Reactie(s)
streekweg_afsluiting

Omleidingsroute Streekweg

HOOGKARSPEL – De Streekweg in Hoogkarspel is van 2 tot en met 15 november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, als voorbereiding op de bouw van een onderdoorgang voor de toekomstige N23 Westfrisiaweg. Vervolgens wordt van 23 november tot en met 4 december de Binnenwijzend (Westwoud) afgesloten.

Voor fietsverkeer komt bij de Streekweg een tijdelijk fietspad. Tijdens de afsluiting van de Binnenwijzend wordt gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer via de Streekweg omgeleid. Omleidingsroutes worden ter plaatse met verkeersborden aangegeven.

binnenwijzend_afsluiting

Werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen wordt onder andere gewerkt aan archeologisch onderzoek, bodemsanering, het aanbrengen van trillingsarme heipalen en het plaatsen van tijdelijke hulpbruggen.

Tijdelijke hulpbruggen

Zowel bij de Streekweg als de Binnenwijzend worden tijdelijke hulpbruggen geplaatst. Hier rijdt vervolgens het verkeer overheen, zodat de onderliggende weg vrij komt voor de bouw van de onderdoorgangen voor de N23 Westfrisiaweg. De bruggen veroorzaken geen geluidsoverlast. Vervolgens start het uitgraven en de bouw van de daadwerkelijke onderdoorgangen.

Een nieuwe verbinding

De provincie Noord-Holland realiseert de komende jaren de N23 Westfrisiaweg, een 42 kilometer lange dwarsverbinding tussen Heerhugowaard en Enkhuizen. Het toekomstig tracé van de N23 Westfrisiaweg buigt bij Zwaagdijk-Oost, ter hoogte van de kruising met de Markerwaardweg, af in zuidelijke richting. De weg loopt dan via Hoogkarspel en Westwoud in de richting van Venhuizen, waar de weg bij de Raadhuislaan aansluit op de bestaande provinciale weg, de N506. Bij Hoogkarspel en Westwoud gaat de N23 Westfrisiaweg onder de Streekweg, het spoor en de Binnenwijzend door.

Inloopavond

Op dinsdag 27 oktober organiseert de provincie Noord-Holland voor de omgeving een inloopavond over de afsluitingen van de Streekweg en Binnenwijzend. Tussen 18.30 en 20.30 uur is men van harte welkom om binnen te lopen bij Bantam (Streekweg 202, te Hoogkarspel).

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post