Weer natte editie Waterweek Drechterland [foto’s+video]

Reactie(s)
Ontbijt op de DIjk met Roelof van Wijnesse

Ontbijt op de DIjk met Roelof van Wijnesse

WIJDENES – Op de Westfriese Omringdijk ten hoogte van camping De Appelhoek staan de bannieren van de Westfriese Waterweken vol in de wind te wapperen. Zondagochtend om 09.00 uur begon het ‘Ontbijt op de Dijk’ als eerste onderdeel van het de Waterweken in Drechterland. Een van de weinige onderdelen van het programma dat het droog hield.

Hoeveel slechter kon het worden na editie 2014 zal organisator Sandra Korse zich hebben afgevraagd. Toen werd op het laatste moment het ontbijt binnen bij de camping gehouden vanwege de aanhoudende regen. Dit jaar lijkt het droog te blijven, althans de eerste uren van de dag. Met een fris windje en uitzicht op het IJsselmeer werd het een echt Westfries fris ontbijt.

Nadat de Roelof met de roeiboot vergezeld met wethouder Slagter van Stede Broec aan kwam varen kon ook de officiële openingshandelingen worden verricht. Het water uit het IJsselmeer bij Wijdenes werd toegevoegd in de aquarol en zo gemixt met het water van de eerdere gastlocaties van de Westfriese Waterweken.

Roelof van Wijnesse

Roelof van Wienesse, volgens overlevering de naamgever van Wijdenes, maakte van de opening gebruik om zijn film te promoten. Deze bijzondere film gaat in het weekend van 16/17 april 2016 in première tijdens de Minikermis in Wijdenes. Als onderdeel van het dagprogramma konden bezoekers aan Oosterleker kerkje alvast een korte preview zien van de film.

Weer slecht weer

Sandra Korse die het programma samen met Samantha Nell-Wulf organiseerde kan verder vooral terug kijken op een natte dag. Na afloop van het ontbijt was het vlieger maken voor kinderen een mooie toevoeging. Terwijl de ouders even konden napraten renden de kids met vlieger achter zich aan over de dijk.

Het aantal deelnemers aan de Knapzakwandeling was door het slechte weer beperkt. De lopers moesten door de Drechterlandse weilanden wandelen. Ondanks de regen besloten 50 deelnemers de tocht te gaan doen. De demonstraties bij Cobra Flyboarden en reddingsbrigade Wijdenes gingen ook gewoon door. De restauranthouders die deelnamen aan Wheels & Meals keken terug op een gezellige middag. De molen en de polingroker besloten het programma wel iets in te korten.

Drie keer scheepsrecht?

Laten we hopen voor de organisatie dat het volgend jaar eindelijk eens droog blijft. Korse: “En dat hoop ik ook voor de vrijwilligers en betrokken partijen die bij de activiteiten aanwezig zijn. Je moet er toch maar de gehele dag staan.”

Video en foto’s

Foto’s van het ontbijt en de officiële openingshandeling met burgemeester Van der Riet, wethouder Slagter en Roelof vind je op onze facebook pagina; www.facebook.com/OnsWestfriesland of via deze link.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post