‘Boot naar Zuiderzeemuseum dan hardlopend naar Radboud’

Reactie(s)
Vooroeverloop-1500x430

Afbeelding via vooroeverloop.nl

MEDEMBLIK – De Enza Zaden Vooroeverloop wordt dit jaar op zondag 6 september gelopen. De deelnemers worden per boot vanaf kasteel Radboud in Medemblik, naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen gebracht, waar de start plaatsvindt. De route van 21,1 km voert hoofdzakelijk over fiets- en wandelpaden zo dicht mogelijk langs de oever van het IJsselmeer, terug naar kasteel Radboud in Medemblik.

Estafette

De halve marathon kan eventueel ook als estafette gelopen worden (3 x 7 km). Nieuw dit jaar is, dat de estafette lopers van en naar de wisselpunten vervoerd worden, zodat zij nu ook de bootreis van Medemblik naar Enkhuizen kunnen maken. Bij de estafette wisselpunten wordt het wachten aangenaam gemaakt met live muziek.

Voorinschrijving

De inschrijvingen voor de EnzaZadenVooroeverloop 2015 verlopen volgens de organisatie zeer voorspoedig. “We zitten ongeveer op dezelfde lijn als vorig jaar, maar nu hebben we nog een maand langer te gaan omdat de loop in de eerste week van september is, in plaats van augustus. Ook het aantal deelnemers aan de estafette is al veelbelovend, er zijn nu al meer dan 20 teams!”

Uwi Ambroise

Een medewerker van EnzaZaden, de naamgever van deze loop is Uwi Ambroise. Deze 34-jarige marathonloper is snel, heel snel. Hij heeft een grote droom: uitkomen voor Rwanda op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post