Staatssecretaris Van Rijn op werkbezoek Enkhuizen

Reactie(s)
Foto Phil Nijhuis

Foto Phil Nijhuis

ENKHUIZEN – Maandag 6 juli bracht staatssecretaris Martin van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan Omring. Hij liep een middag mee met wijkverpleegkundige Jolanda Roelofsen van Omring thuiszorg.

Samen bezochten zij op de fiets twee cliënten in Enkhuizen. Ook lunchte hij met de collega’s van Jolanda en ging in gesprek over de nieuwe praktijk van de wijkverpleging. De wijkverpleegkundigen van Omring namen de staatssecretaris mee in de visie van Omring op de rol van de wijkverpleging: de verbindende schakel tussen het sociale en medische domein.  

Aan het einde van de middag was er een inspiratiesessie in de ‘Drommedaris’ in Enkhuizen waarin verder werd gesproken over de vernieuwingen binnen de wijkverpleging met diverse partijen zoals Omring, afgevaardigden van VWS, V&VN en partners uit het Westfriesgasthuis, het gezondheidscentrum en wethouder Marcel Olierook.

Nieuwe manier van zorg

Om zo scherp mogelijk in beeld te hebben hoe alle veranderingen uitwerken en welke initiatieven ontstaan in de nieuwe praktijk, bezoekt staatssecretaris Van Rijn tot eind 2015 allerlei betrokkenen uit de zorg. Van cliënten tot mantelzorgers en van zorgprofessionals tot bestuurders. Tijdens de serie bezoeken in het kader van de nieuwe praktijk staat de nieuwe manier van zorg en ondersteuning organiseren centraal. Wat zijn de wensen van mensen en wat hebben zij nodig? Welke overbodige regels belemmeren de nieuwe praktijk? Hoe brengen we de zorg en ondersteuning dichterbij? Daarnaast komen inzichten van zorgverleners aan bod. Wat moet er gebeuren voor meer persoonlijke en kwalitatief betere zorg? Dat weten mensen op de werkvloer het allerbeste.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post