Brandwonden in gezicht jongen (13) door gegooid vuurwerk

Reactie(s)

Politie-Nederland_small-1024x5461HOORN – Een 13-jarige jongen uit Avenhorn is maandagmiddag 14 december gewond geraakt. Het slachtoffer raakte gewond doordat hij vuurwerk in zijn gezicht kreeg. Dit incident is pas donderdag gemeld bij de politie toen er aangifte werd gedaan.

De politie vermoed dat dit werd gegooid door twee personen op een scooter en een fiets. het voorval was rond 15.45 uur op het fietspad van de Berkhouterweg, ter hoogte van het tuincentrum. Het slachtoffer fietste met nog een andere jongen richting Berkhout. In tegenovergestelde richting kwamen een fietser en een scooterrijder aanrijden.

Jas in brand

Vanuit het niets werd er vuurwerk gegooid. Dit kwam tegen de 13-jarige jongen en ontplofte in zijn gezicht. Door de ontploffing stond de jas van de jongen in brand en liep het slachtoffer brandwonden in het gezicht op. Met water uit de naastgelegen sloot werd het brandje door het slachtoffer en zijn vriendje geblust en de brandwond gekoeld. Op de eerste hulp werd duidelijk dat het slachtoffer eerstegraads brandwonden heeft opgelopen.

Getuigen

De politie zoekt getuigen van het vuurwerkincident. In de hectiek hebben beide jongens geen signalement onthouden van de scooterrijder en de fietser. Wel is bekend dat ze een capuchon op hadden en hun gezicht bedekt hadden met een sjaal.

Mensen met informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post