Crisisopvang De Kreek Zwaag wordt negen dagen

Reactie(s)
De Kreek. Foto: Gemeente Hoorn

MFA De Kreek.  Foto: Gemeente Hoorn

ZWAAG – De crisisopvang van vluchtelingen in De Kreek in Zwaag blijft tot en met zaterdag 24 oktober beschikbaar. De opvang was in eerste instantie bedoeld voor 72 uur met een mogelijke verlening tot maximaal 9 dagen. Tot die verlenging heeft het college van burgemeester en wethouders van Hoorn nu besloten.

Sinds donderdagavond 15 oktober verblijven 148 vluchtelingen van voornamelijk Syrische en Eritrese afkomst in multifunctionele accommodatie De Kreek in Bangert en Oosterpolder. Op vrijdag 16 oktober kwamen daar nog 17 vluchtelingen uit een opvang in Rotterdam bij.

Nood in crisisopvang

Uit overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is gebleken dat de nood in de crisisopvang onverminderd hoog is. Daarom heeft het college van B en W besloten om de periode van 72 uur te verlengen tot uiterlijk zaterdag 24 oktober. Tot die tijd kunnen de vluchtelingen in De Kreek blijven. Daarna worden ze overgebracht naar een andere locatie. Waar dat is, is op dit moment nog niet bekend.

Na zaterdag

De Kreek wordt na zaterdag weer opgeruimd en normaal in gebruik genomen. Ook dat waarschijnlijk weer gepaard gaan met de vele vrijwilligers die actief zijn en zich hebben opgegeven bij de gemeente Hoorn. In totaal kreeg de gemeente ruim 400 aanmelding om te mogen helpen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post