Gaat de Halve Maen de Sinterklaasintocht in Hoorn redden?

Reactie(s)
Geruchten van zeepiraten die de pakjesboot willen enteren. Gaat dat goed komen dit jaar?

Geruchten van zeepiraten die de pakjesboot willen enteren. Gaat dat goed komen dit jaar?

HOORN – Als stad heb je een fraai VOC museumschip en Sinterklaas komt via de haven de stad binnen. Dat vraagt natuurlijk om een mooie combinatie. En dat gaat het ook worden, want op zaterdag 14 november meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn.

Vergezeld van tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door (interim) burgemeester Yvonne van Mastrigt en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

[su_highlight]Bekijk hier de video van de intocht Sinterklaas in Hoorn 2015[/su_highlight]

Zeepiraten

De reis naar Nederland gaat dit jaar niet zonder slag of stoot! Sint Nicolaas heeft behoorlijk last van zeepiraten die de stoomboot probeerden te enteren om alle cadeautjes te kunnen pikken. Uiteindelijk heeft hij de hulp ingeroepen van de bemanning van Halve Maen, het supersnelle VOC jacht wat bij het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland ligt. Wij hopen maar dat dat allemaal goed gaat komen…

Programma

Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Jack Feld verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops.

Vanaf 11.45 uur start een programma op de Roode Steen waar Sint rond 12.30 uur van zijn paard stapt om even deel te nemen aan een geweldige welkomstceremonie en de prijsuitreiking van de Berend Botje Knutselwedstrijd. Daarna volgt een rondgang door de stad en is er rond 14.00 uur een afsluitend programma op de Roode Steen met de prijsuitreiking voor het mooist verklede sintje of pietje.

 

11.00 uur                   start programma Oude Doelenkade

11.30 uur                   aankomst stoomboot

12.00 uur                   start optocht

11.45-14.00 uur          programma Roode Steen (lekker dansen, zingen en een modeshow)

De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn. De route van de optocht is als volgt: Oude Doelenkade, Korenmarkt, Grote Oost, Roode Steen, Kerkstraat, Nieuwstraat, Korte Achterstraat, Gedempte Turfhaven,Veemarkt, Noorder Veemarkt, Kleine Noord, Grote Noord met als eindpunt Roode Steen.

Kijk live mee

Westfriesland TV maakt een liveregistratie van de intocht en die is vanaf 10.45 uur te zien op www.westfriesland.tv. Om ook alles tijdens de intocht goed te kunnen zien zijn er grote ledschermen in de haven opgehangen. Bovendien blijft de film ook na de intocht te bekijken.

Zeepieten in het Westfries Museum

Op 14 november bewaken zij de geldkist van Sint in het museum, aansluitend op het programma op de Roode Steen. Op 15, 22, 23, 28 en 29 november is sint met zijn zeepieten te bezoeken in de schutterijzaal met zijn zeepieten.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post