Grote gezamenlijke oefening op het Markermeer (+video)

Reactie(s)
Reddingsoefening in actie

Gezamenlijke reddingsoefening in actie. Foto Reddingsstation Wijdenes

MARKERMEER – Zaterdagochtend hebben de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), GGD Flevoland en de Landelijke Eenheid Dienst Infra van de Nationale Politie voor de kust van Lelystad een grote reddingsoefening gehouden.

De oefening had als doel de onderlinge samenwerking tussen de diverse KNRM (gelieerde) reddingstations en andere eenheden te vergroten. Daarnaast speelde het omgaan met grote hoeveelheden slachtoffers, die geëvacueerd moesten worden, een grote rol.

‘Explosie’ op Abel Tasman

Voor de oefening was er een ‘explosie’ aan boord van de Abel Tasman, waarbij veel slachtoffers waren gevallen. De reddingboten van Lelystad, Zeevang, Hoorn, Enkhuizen en Wijdenes werden daarvoor gealarmeerd. Meerdere opstappers van de verschillende reddingstations hebben samen met de ambulancedienst de slachtoffers gestabiliseerd waarna de reddingboten de slachtoffers naar de wal hebben gebracht.

Zoekpatroon

Nadat alle slachtoffers waren geëvacueerd, kwam de schipper van de Abel Tasman er achter dat hij nog een bemanningslid miste. Hierop werd meteen met alle reddingboten een zoekpatroon gevaren. Na 20 minuten werd de drenkeling gevonden. De oefening zal op een later moment nog door alle partijen worden geëvalueerd. Dan zal blijken of er nog evaluatiepunten zijn.

Video

Bekijk de reddingsactie vanuit één van de boten van Reddingstation Wijdenes.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post