Crisisopvang 200 vluchtelingen in De Kreek in Zwaag

Reactie(s)

ZWAAG – Vanmiddag heeft de gemeente Hoorn bekendgemaakt dat er een crisisopvang komt voor maximaal 200 vluchtelingen bij De Kreek in de wijk Bangert en Oosterpolder. De opvang is voor maximaal 9 dagen. In eerste instantie 72 uur die maximaal twee keer kan worden verlengd.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA doen een noodoproep aan alle gemeenten in Nederland om per direct slaapplaatsen te regelen voor vluchtelingen. Dit verzoek is ook gericht aan de gemeente Hoorn. De gemeente Hoorn is bereid om tijdelijk 200 vluchtelingen op te vangen in multifunctionele accommodatie De Kreek in de Bangert en Oosterpolder.

[su_highlight]Link: Vragen en Antwoorden over crisisopvang bij De Kreek in Zwaag[/su_highlight]

Noodoproep

De gemeente Hoorn wil gehoor geven aan de noodoproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA  en is bereid om tijdelijk voor 200 vluchtelingen crisisopvang te regelen. Hoorn is bereid om maximaal 200 vluchtelingen op te vangen in multifunctionele accommodatie De Kreek in de Bangert en Oosterpolder. Deze crisisopvang is voor 72 uur (3 dagen). Als er na 72 uur nog geen andere opvanglocatie beschikbaar is, dan kan deze periode maximaal twee keer verlengd worden. Vluchtelingen verblijven dus in totaal uiterlijk 3 keer 72 uur (9 dagen) in Hoorn. Daarna stromen deze mensen door naar andere opvanglocaties.

Hoge nood

Nel Douw, wethouder vluchtelingenzaken: ‘De nood voor crisisopvang is hoog. Het vluchtelingenvraagstuk is van ons allemaal. Net als andere gemeenten heeft Hoorn hierin ook een verantwoordelijkheid.’

Burgemeester Yvonne van Mastrigt: ‘Deze vluchtelingen komen uit een oorlogssituatie. Wij willen hen fatsoenlijk onderdak bieden, ook al is dit niet eenvoudig en vraagt dit wat van onze samenleving. Ik ben nog niet zo lang burgemeester in Hoorn, maar ben nu al enorm onder de indruk van de bereidwilligheid van veel mensen in Hoorn om vluchtelingen in nood te helpen. Laten we met elkaar zorgen voor een goed en veilig noodonderkomen.’

Donderdag eerste opvang

De komende uren zijn vele handen aan het werk om de crisisnoodopvang in De Kreek in gereedheid te brengen, met hulp van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en vele vrijwilligers. De gemeente Hoorn verwacht vanaf donderdag 15 oktober 2015 de eerste vluchtelingen op te kunnen vangen in De Kreek.

[su_highlight]Link: Vragen en Antwoorden over crisisopvang bij De Kreek in Zwaag[/su_highlight]


TIP! Volg OnsWestfriesland op Facebook voor dagelijks nieuws uit Westfriesland

https://www.facebook.com/Onswestfriesland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post