Verdachte overval Hoorn snel gepakt (update)

Reactie(s)

Politie-Nederland_small-1024x5461HOORN – Maandagochtend vroeg omstreeks 08.45 uur heeft er een overval plaatsgevonden in de binnenstad nabij de Koepoortsweg van Hoorn. Na een korte zoekactie heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden.

Via een oproep van Burgernet werd verzocht uit te kijken naar een getinte man, ongeveer 20 jaar met een zwarte muts, zwarte schoenen, donker blauwe jas met rode binnenkant, capuchon en een gebreide muts. Onder andere bij NS Station Hoorn werd door de politie gezocht naar deze verdachte.

Update 14:40 uur

De verdachte is aangehouden voor een overval op een vrouw in haar woning aan de Koepoortsweg. De verdachte belde rond 8.30 uur aan bij deze vrouw. De bewoonster deed de deur open waarop er een man de woning binnendrong. Hij drukte de vrouw tegen de grond maar vluchtte toen haar dochter de deur naar de woonkamer opendeed.

De politie hield even later een 33-jarige man aan op het Dampten. Hij voldeed aan het signalement. Zijn betrokkenheid bij deze overvalpoging wordt onderzocht.

Getuigen gezocht

De politie wil graag getuigen spreken die maandagochtend iets gezien hebben op of in de omgeving van de Koepoortsweg wat met de overvalpoging te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met het overvallenteam op 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post