Zwemmen, wijnfestival en gebruikte boten met Waterweek Hoorn

Reactie(s)
De Hoornse haven met de gebruikte botenbeurs ook mooi in de avond

De Hoornse haven met de gebruikte botenbeurs ook mooi in de avond

HOORN – De organisatie van de Waterweken in Hoorn hoopt dit jaar op circa 35.000 bezoekers. Voor deze bezoekers aan de Hoornse haven worden tal van bruisende activiteiten georganiseerd. De grootste gebruikte botenbeurs van Nederland, het Kaap Hoorn Shantyfestival en het Stephan van der Berg Waterpark. Nieuw dit jaar is het BDO Wijnfestival Hoorn.

De vaste ingrediënten ontbreken ook dit jaar niet. De gebruikte botenbeurs is de grootste van Nederland en trekt jaarlijks veel publiek. De nautische markt voor de watersportliefhebbers en Hoorns Kampioenschap Buikglijden.

Foto Facebook/TerRedevanHoorn

Foto Facebook/TerRedevanHoorn

Ter rede van Hoorn

De waterweken en de Ter Rede van Hoorn vallen dit jaar mooi samen. De stichting “Ter Rede van Hoorn” organiseert al vele jaren het Open Waterzwemmen in Hoorn bij het Julianapark in Hoorn. Ook dit jaar weer een groot deelnemersveld met veel zwemtalenten en diverse wedstrijden. Het zwemterrein bij het julianapark is tevens camping voor de vele deelnemers. Ook voor recreanten zijn er drie prestatietochten. De afstand van 1356m kan zaterdag en twee keer op zondag worden gezwommen in de haven van Hoorn. Zie voor meer informatie www.terredevanhoorn.nl

Zelf watersporten

Stefan van den Berg, voormalig Olympisch kampioen windsurfen, heeft met zijn bedrijf alle ruimte gekregen voor zijn eigen activiteiten. Het Stefan van den Berg Waterpark combineert te gekke watersportactiviteiten met onder andere het suppen.

Wijnfestival

Nieuw dit jaar is het Wijnfestival. Zes deelnemende restaurants en een wijnbar zijn 22 en 23 augustus van 14.00 tot 22.00 uur te vinden op het festivalterrein op het Baatland in de haven van Hoorn. Kopers van een kaart krijgen hiervoor zes unieke wijnen in een eigen glas en kunnen zij bij de zes participerende restaurants een amuse halen. Meer informatie over de deelnemende restaurants en kaartvekoop via www.wijnfestivalhoorn.nl

Programma

Hieronder het complete programma van de Waterweken in Hoorn. De link verwijst naar de activiteit op de website van de Waterweken.

21 augustus 2015

22 augustus 2015

23 augustus 2015

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post