Triatlon Koggenland verhuist naar Ursemmerplas

Reactie(s)
triatlon_Koggenland

Afbeelding via Triatlonkoggenland.nl

KOGGENLAND – Als het aan de organisatie ligt gaat de vierde recreatieve triatlon in de gemeente Koggenland op zaterdag 29 augustus 2015 plaatsvinden. De eerste aanmeldingen zijn binnen en er is een nieuwe route rondom recreatiegebied Ursemmerplas.

Op de website maakt de organisatie nog enkele voorbehouden. De recreatieve triatlon wordt dit keer gehouden op een zaterdag als onderdeel van de Westfriese Waterweken in Koggenland. Eerdere edities waren op een zondag. Ook het aantal aanmelding is van belang voor het doorgaan van de triatlon. De organisatie is in handen van Marco Bolluijt, een enthousiaste vrijwilliger die na de eerste twee edities de organisatie op zich nam in 2014 en nu weer voor 2015. In 2013 ging de triatlon niet door.

Recreatieve triatlon

De triatlon is een recreatieve triatlon en dat betekent dat meedoen belangrijker is dan winnen. Deelnemers kunnen inschrijven in 4 categorieën: heren, dames, jeugd en de Tri-triatlon. Bij dit laatste onderdeel bestaan de teams uit 3 personen die ieder een deel van het parcours zwemmen, fietsen of lopen.

Nieuwe locatie

Op verzoek van de gemeente Koggenland zijn de onderdelen zwemmen en hardlopen nu verplaatst naar het Ursemmerplas. Hier vindt ook de start en finish plaats. Voorgaande edities was dit bij Hotel Avenhorn en was de start in het haventje voor het hotel.

fietsroute-triatlonloop-en-zwemroute

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Afstanden

De afstanden zijn iets anders dan de eerdere edities. Het zwemonderdeel blijft 560 meter gevolgd door het fietsen rondom de Mijzenpolder over 15,9 km. Het laatste en afsluitende deel is een hardlooprondje over 2,9 km bij Ursemmerplas.

Voor meer informatie over inschrijven en de actuele informatie over de datum en starttijden bekijk de website www.triatlonkoggenland.nl.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post