Veroverd nieuwe balsport Padel ook Westfriesland?

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Hoewel de sport Padel al in 1969 in de Mexicaanse badstad Acapulco voor het eerst werd gespeeld, veroverd deze variant op tennis Nederland en kan nu ook in Westfriesland gespeeld worden.

“Een historische avond gister… voor het eerst kon er in De Dars Padel gespeeld worden! Plaatste Sportcentrum De Dars woensdag op haar Facebookpagina. “Samen met deze mannen gaan we de sport op de kaart zetten in Wervershoof. De reacties zijn erg leuk, we hebben er alle vertrouwen in dat deze sport gaat aanslaan.”

Volgens de website www.padelbond.nl is De Dars de dertiende baan in Nederland. Zie onderstaande kaart.

poster padelverenigingen-01-02

Wat is het?

Volgens wikipedia is Padel is een racketsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net dient gespeeld te worden. Het is een mix van tennis en squash.

Bij padel moet de bal over het net op de speelhelft van de tegenstander(s) geslagen worden, zonder dat de bal eerst één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenstander(s) te beletten de bal terug te slaan. De bal blijft echter in het spel als deze eerst de grond raakt en nadien één van de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en meer spelplezier. Dit betekent ook dat tactiek belangrijker is dan kracht, aangezien de bal steeds kan terugkeren. De sport wordt zowel recreatief als competitief beoefend. Padelspelers zijn over het algemeen lid van een padelcub, die dan is aangesloten bij een padelfederatie.

Populair

In Spanje is Padel zeer populair (meer spelers dan tennis) en wordt ook door de vele voetbalsterren van Barcelona en Real Madrid gespeeld. Het EK waar Nederland voor het eerst aan meedeed heeft veel media aandacht gekregen en daarmee de sport breder onder de aandacht gebracht.

Uitleg in video

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post