Geen opvang vluchtelingen in Opmeer

Reactie(s)
Afbeelding via Google Maps

Er waren al ruim 250 aanmeldingen om te helpen bij crisisopvang De Weyver in Hoogwoud. Afbeelding via Google Maps

OPMEER – Maandagochtend heeft het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) aan burgemeester Nijpels bekendgemaakt dat het geen gebruik maakt van het aanbod van de gemeente Opmeer om 150-200 vluchtelingen te huisvesten in de gemeente Opmeer. De crisisopvang zou van 6 tot en met 15 januari 2016 plaatsvinden in sportcentrum De Weyver in Hoogwoud.

Het COA heeft aangegeven de komende weken over voldoende opvangplaatsen te beschikken en daarom de aanvullende kortdurende crisisnoodopvang in Opmeer niet nodig te hebben.

“Dit bericht heeft me verrast. Voor de vluchtelingen is het natuurlijk beter om te verblijven in locaties die langer beschikbaar zijn. We waren met de voorbereidingen goed op weg, aldus  Burgemeester Nijpels. “Er is in de afgelopen weken veel energie en tijd door heel veel inwoners, organisaties, verenigingen en de ambtelijke organisatie gestoken in de voorbereidingen. Ik ben ontzettend trots op alle vrijwilligers die zich de afgelopen week hebben aangemeld.”

Nijpels is trots op de grote aantallen vrijwilligers die zich al hadden opgegeven. “Ruim 250 vrijwilligers: jong en oud, individueel of namens een kerkelijke of andere organisatie. Overstelpend en hartverwarmend. Het heeft opnieuw laten zien hoe sterk het vrijwilligerswerk en de gemeenschapszin in Opmeer is.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post