Vijf Koninklijke onderscheidingen in Stede Broec

Reactie(s)

STEDEBROEC – Vrijdag 24 april heeft burgemeester Marian Goldschmeding aan vijf Stede Broecers een Koninklijke onderscheiding mogen uitgereiken. Deze mensen verdienen een lintje voor hun jarenlange vrijwillige inzet voor de gemeenschap.

De vijf gedecoreerden: v.l.n.r. Lida Slagter-Bes, Ineke Lassooij-de Groot, burgemeester Marian Goldschmeding , Alie Visser-Koomen, Cas Boukens, Cor de Vries. Foto Stedebroec.nl

De vijf gedecoreerden: v.l.n.r. Lida Slagter-Bes, Ineke Lassooij-de Groot, burgemeester Marian Goldschmeding , Alie Visser-Koomen, Cas Boukens, Cor de Vries. Foto Stedebroec.nl

De onderstaande personen zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  • Lida Slagter (62) uit Grootebroek was jarenlang actief bij Vrouwenvereniging Kleurrijk, Vrolijk, Geweldig voorheen het Katholiek Vrouwen Gilde. Op dit moment is zij bestuurslid en secretaris van Stichting Dorpshuis Grootebroek dat verschillende activiteiten organiseert op het gebied van onder andere cultuur en sport. Daarnaast is zij voorzitter van de Begrafenis- en crematievereniging Sint Barbara in Grootebroek. Naast haar taak als voorzitter bij deze vereniging verzorgt zij de hele organisatie rondom een uitvaart.
  • Cas Boukens (50) uit Bovenkarspel is de drijvende kracht van veel wateractiviteiten in Stede Broec. Sinds 1981 is hij actief bij Reddingsbrigade De Streek als reddingsbrigade-instructeur en sinds 2000 als voorzitter. Hij verzorgt voor de vereniging ook de pr en promotie tijdens beurzen en evenementen. Daarnaast is hij organisator van verschillende waterevenementen zoals de Zwem4daagse, Zwemfandag en de waterweken in Bovenkarspel. Als lid van de vrijwillige politie bestuurt hij de boot tijdens vaarsurveillances. In het kader van het 650-jarig bestaan van Stede Broec heeft hij als werkgroeplid het sportspektakel georganiseerd.
  • Cor de Vries (68) uit Lutjebroek heeft veel betekend voor de Stichting Opbouw Cultureel Centrum Lutjebroek (SOCL). Als oprichter en voorzitter heeft hij begin jaren zeventig samen met anderen uit het dorp, het oude kerkje Bessie gered van de sloop. In het kerkje vinden culturele activiteiten en tentoonstellingen plaats en kunnen bruidsparen sinds enige jaren trouwen. De heer De Vries is sinds 1997 bestuurslid, waarvan de laatste jaren voorzitter, van de Stichting Hervormd Weeshuis in Grootebroek. De stichting die zich inzet voor zorg aan kinderen in De Schuilhoeve (het voormalige weeshuis). Daarnaast is hij chauffeur van De Zonnebloem en Hulpnet en heeft hij als vrijwilliger verschillende missies uitgevoerd bij PUM. Via deze organisatie adviseert hij bedrijven en instellingen in ontwikkelingslanden.
  • Ineke Lassooij-de Groot (63) uit Grootebroek zet zich al jaren in voor voetbalvereniging De Zouaven. Sinds 1982 heeft zij verschillende functies vervuld waaronder voorzitter en secretaris van het jeugdbestuur, lid van de scheidsrechterscommissie en kantinemedewerkster. Ook is zij bestuurslid van de Stichting Jeugdplan Zouaven. Daarnaast was zij ruim dertig jaar hulpouder op onder meer basisschool De Woud.
  • Alie Visser-Koomen (65) uit Bovenkarspel is de wekelijkse begeleider van het G-voetbalteam van KGB. Zij ondersteunt ook verschillende activiteiten rond dit team. Jarenlang heeft zij zich ingezet voor de Zonnebloem waarvoor zij de gasten en zieke mensen bezocht. Nu is zij al ruim tien jaar begeleider bij de jaarlijkse reizen naar Lourdes met zieken en ouderen. Zowel voor het Lourdesfonds als voor het Reuma Fonds organiseert en coördineert zij de jaarlijkse collecte.
Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post