30 oktober derde editie Unicefrun West-Friesland

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Na de succesvolle 40e unicefloop vindt op 30 oktober 2016 de derde unicefrun West-Friesland in en om het Streekbos plaats. Deze run is een hardloopevenement waarbij de gehele opbrengst ten goede komt aan UNICEF. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om als team deel te nemen.

Jaarlijks wordt de unicefrun Wes-Friesland gehouden op de laatste zondag van de maand oktober. De run kent drie loopafstanden: 4 kilometer, 10 kilometer en de 10 Engelse mijl. De afgelopen jaren konden alleen individuele lopers deelnemen aan dit mooie hardloopevenement door de bossen van West-Friesland, maar dit jaar kunnen ook teams deelnemen. De kosten van het evenement worden gedragen door sponsoren en toeleveranciers. Daarnaast kunnen ook de deelnemers van de run zich laten sponsoren. Inschrijven voor individuen én teams is mogelijk via www.unicefrunwf.nl.

Teamloop

Nieuw dit jaar is de Unicefrun teamloop. Iedereen kan zich met een team inschrijven: Bedrijven, families, vrienden of vriendinnen, sportschoolgenoten, scholen (tip: leerlingen tegen de leraren!). Inschrijven kan voor 4km, 10km en 10 Engelse mijl. Alles kan en mag. Een team bestaat uit tenminste drie en maximaal vijf deelnemers.

Teams

Volgens de organisatie hebben zich al aardig wat teams ingeschreven. “Maar uiteraard kunnen er nog meer bij.” Aan deelname als team zitten enkele extra’s, zoals bijvoorbeeld: Eén teamfoto per ingeschreven team, voorafgaand aan de start, gemaakt door een professionele fotograaf; logo op www.unicefrunwf.nl en meer.

Goed doel

“Nog nooit eerder waren wereldwijd zoveel kinderen verstoken van de meest elementaire basisbehoeften,” verklaard de organisatie de keuze voor deze actie van UNICEF. “De totale opbrengst van Unicef West-Friesland zal worden besteed aan deze noodhulp, met als speerpunt schoon drinkwater voor elk kind. De opbrengst komt volledig ten goede van de actie van UNICEF ‘Zoveel begin bij een kind. Als het tenminste kansen krijgt’.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post