Crowdfunding restauratie schilderijen over 50.000 euro

Reactie(s)

HOORN – Het Westfries Museum heeft al meer dan € 50.000 ontvangen om de restauratie van de teruggevonden schilderijen te kunnen financieren. Er is € 72.000 nodig om de vijf ernstig beschadigde doeken weer in oude staat te herstellen. De einddatum van de crowdfunding campagne is 13 november 2016.

“Het is hartverwarmend hoeveel Westfriezen het museum een goed hart toe dragen.” Ad Geerdink, directeur van het Westfries Museum, voelt zich er enorm door gesteund. “We hebben goede hoop dat we het bedrag van € 72.000 gaan halen, maar we zijn er nog niet. De laatst loodjes wegen het zwaarst. En echt, we zijn blij met elke euro die binnen komt. Daarna gaan ze, mits het volledige bedrag is opgehaald, naar de restaurateur.” Het museum zal de gerestaureerde doeken in volle glorie in het najaar van 2017 ten toon stellen.

Donateurs kunnen, afhankelijk van het gedoneerde bedrag, uitzien naar mooie tegenprestaties, waaronder een inbraaktocht in het museum in het donker. En intussen zijn er diverse acties om het streefbedrag binnen te halen.

Acties en giften

Rotary Club Hoorn organiseert op woensdag 9 november om 18.00 uur een snertmaaltijd in café JP Coen tijdens de najaarsmarkt. De opbrengst is voor de restauratie van de schilderijen. Voor € 12,50 kunnen liefhebbers onbeperkt snert van topkok Constant Fonk eten, inclusief taaikoek. Betalen bij binnenkomst en vol is vol. ‘We rekenen op een grote opkomst en kunnen 100 man binnen hebben’, vertelt Ivonne Kirschbaum, voorzitter van Rotary Hoorn.

Bibliotheek Hoorn stelt 50 cent van ieder verkocht kopje thee of koffie beschikbaar voor de restauratie van de schilderijen.  Stichting De Roode Steen, waarin de restauranthouders van de Roode Steen zich hebben verenigd, stelt € 1000 beschikbaar.

Doneren

Doneren kan via www.voordekunst.nl/wfm. Ook staat er bij de ingang van het museum een geldkist waar u uw donatie in kunt doen. Tot dan zijn ook de schilderijen in hun huidige staat te bekijken in het museum.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post