Eerste werkdag waarnemend burgemeester Stede Broec

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – Vandaag is de eerste werkdag voor Willem van Beek (65) als waarnemend burgemeester van de gemeente Stede Broec. Van Beek is minimaal zes maanden waarnemer, tot het moment dat de vacature voor nieuwe burgemeester is ingevuld.

Willem van Beek heeft na ruim 13 jaar afscheid genomen als burgemeester van Edam-Volendam. Aanvankelijk met het voornemen om met pensioen te gaan. Tot er een verzoek kwam van de commissaris van de Koning om tijdelijk burgemeester te worden in Stede Broec. “Ik heb vervolgens een constructief gesprek gehad met de fractievoorzitters van de gemeenteraad. Toen ben ik enthousiast geworden voor deze bestuurlijke uitdaging in het mooie Stede Broec in de regio Westfriesland. Bovendien kruipt het bestuurlijk bloed waar het niet gaan kan”, aldus Willem van Beek.

Van Beek was werkzaam in het bedrijfsleven, onderwijs en lokale politiek. Zo was hij leraar economische wetenschappen en recht, directeur van meerdere scholengemeenschappen, raadslid en wethouder. Ook was hij bijna 25 jaar burgemeester. Eerst in een herindelingsgemeente in Zuid-Holland en daarna in Edam-Volendam.

“Mijn ervaring ga ik gedurende deze interim-periode gebruiken om de bestuurlijke zaken in de gemeente Stede Broec voort te zetten. Dat kan alleen als we met elkaar in een open en onbevangen houding samenwerken.” De waarnemend burgemeester heeft er alle vertrouwen in om er samen met de wethouders, de raadsleden, de ambtelijke organisatie en de regiogemeenten iets moois van te maken. “En niet in de laatste plaats de dynamiek van inwoners, verenigingen en bedrijfsleven daarbij te benutten.”

Samen met zijn vrouw Joke woont Willem op de grens van Edam en Volendam. Zij hebben vijf kinderen (inmiddels uitwonend) en 4 kleinkinderen.

Bron: Gemeente Stede Broec

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post