Heijmans: ‘Veilige situatie achterlaten en hinder beperken’

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Woensdag melden wij dat bouwbedrijf Heijmans in problemen is door project N23 Westfrisiaweg. De werkzaamheden zijn veelal stilgelegd omdat de extra kosten niet begroot zijn. “Bij de N23 houdt dit in dat we eerst een financiële oplossing wensen voor de meerkosten die zijn ontstaan als gevolg van de anders dan verwachte grondcondities alvorens wij delen van de werkzaamheden zullen hervatten,” berichtte het bedrijf woensdag. Hieronder enkele reacties van onze lezers en die van Heijmans op deze reacties.

Reactie inwoners

Op de melding van Heijmans reageerden veel inwoners op onze facebook pagina. De reactie van Wouter “Had Heijmans in het aanbestedingstraject die grondcondities maar beter moeten onderzoeken en de risico’s daarvan moeten incalculeren in de aanbestedingsprijs” en kreeg daarbij veel bijval. “Heel west-friesland wist het al van die slappe grond.” en “En wie is er weer de dupe? Juist de burger, die mag weer betalen of langer in de shit zitten door de langere overlast.”

De reactie van Yvette “We gaan dus nu de donkere dagen in met een ongelofelijke gevaarlijke situatie tussen Hoorn en Enkhuizen !👍🏼 en….bedankt !” deed ons besluiten om een reactie te vragen aan Heijmans over jullie zorgen na het stoppen van de vele werkzaamheden.

Reactie Heijmans

Swinkels-Verstappen van de afdeling communicatie van de bouwaannemer reageerde op ons verzoek tot een reactie; “Sinds mei vorig jaar voeren we discussie met de provincie over de afwijkende bodemgesteldheid en een alternatieve aanpak die daarvoor nodig is. Sinds eind september van dit jaar hebben we een deel van de werkzaamheden stilgelegd en hebben de provincie en betrokken gemeenten daarover ingelicht.”

“We betreuren dat we genoodzaakt zijn om dit te doen,”vervolgt zij, “maar vinden het niet verantwoord om werkzaamheden uit te voeren waarvan het de vraag is of we ze betaald zullen krijgen. We willen eerst uitsluitsel over de verdere uitvoering en financiële afwikkeling van het project. Voor de werkzaamheden die we stil hebben gelegd, geldt dat we er voor zorgen dat er een veilige situatie achterblijft voor weggebruikers en omwonenden. We proberen de hinder voor de omgeving tot het minimum te beperken. We hopen dat we spoedig overeenstemming met de provincie bereiken, zodat we de werkzaamheden weer kunnen hervatten.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post