Hoornse Stadsfeesten gaan dit jaar toch door

Reactie(s)

stadsfeestenHOORN – De Hoornse Stadsfeesten gaan dit jaar toch door. Dankzij steun van diverse horecaondernemingen, de gemeente Hoorn en de Rabobank heeft het bestuur van de Stichting Hoornse Stadsfeesten er alle vertrouwen in dat er voldoende financiële middelen beschikbaar komen om op 17, 18 en 19 juni de 18de editie van de Hoornse Stadsfeesten te houden. Een belangrijk speerpunt in de fondswerving is de Hoornse Stadspas die wordt geïntroduceerd.

Nadat het bestuur in december had besloten de Hoornse Stadsfeesten niet langer te organiseren als gevolg van steeds verder teruglopende inkomsten, kwamen verschillende initiatieven van de grond die erop waren gericht het grootste gratis toegankelijke muziekevenement van West-Friesland toch door te laten gaan. De afgelopen periode heeft het bestuur met partijen gesprekken gevoerd die uiteindelijk tot financiële en materiële toezeggingen leidden.

Voldoende vertrouwen

“Deze toezeggingen gaven ons voldoende vertrouwen om terug te komen op het besluit om met de organisatie te stoppen,” aldus voorzitter Erik Visser van de Stichting Hoornse Stadsfeesten. “We zijn ongelooflijk blij met deze toezeggingen en ook met alle steunbetuigingen die we ontvingen. We hebben gemerkt hoe het evenement leeft in Hoorn en omgeving. Deze betrokkenheid heeft ons doen besluiten de Hoornse Stadspas te introduceren als middel om fondsen te werven. Iedereen die het evenement een warm hart toedraagt, kan dat laten zien door de stadspas te kopen en daarmee de Hoornse Stadsfeesten mogelijk te maken.”

De Hoornse Stadspas

De Hoornse Stadspas is een initiatief van de Stichting Hoornse Stadsfeesten en kan worden geïntroduceerd dankzij de steun van Rabobank West-Friesland dat onder meer via hun ledenmagazine Dichterbij  alle leden van de bank de stadspas tegen een gereduceerde prijs gaat aanbieden. De Hoornse Stadspas is vanaf vandaag te koop op www.hoornsestadsfeesten.nl voor slechts 10 euro.

Met deze 10 euro steun je als stadspashouder niet alleen de Hoornse Stadsfeesten, je hebt er ook nog iets aan. Je kunt er tijdens de Stadsfeesten het hele weekend gratis mee naar de Stadsfeesten toiletpunten. Ook krijg je een geprint programmaboekje en kortingen bij diverse horecagelegenheden in de binnenstad. De komende periode zal de Stadspas, die het hele jaar geldig zal zijn, verder worden verrijkt.  Elke Hoornse Stadspas heeft een uniek nummer. Er zullen regelmatig prijzen worden verloot onder de stadspashouders.

Over de Hoornse Stadsfeesten

De Hoornse Stadsfeesten zijn opgericht in 1998 met als doel Hoorn een weekend lang te laten genieten van nationaal, regionaal en lokaal talent. In 2016 zal de 18de editie van de Hoornse Stadsfeesten plaats gaan vinden. De Hoornse Stadsfeesten worden georganiseerd door een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Dit jaar vinden de Hoornse Stadsfeesten plaats op 17, 18 en 19 juni.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post