Hou ’t Schoon ‘5 minuten doosje’ voor de Jozefschool

Reactie(s)

DE GOORN – Wethouder Koos Knijn heeft maandag 24 oktober het eerste Hou ’t Schoon ‘5 minuten doosje’ uitgereikt aan de Jozefschool in De Goorn.

“Met dit speldoosje bieden we alle basisscholen in Koggenland 70 (inter)actieve, leuke, afwisselende, educatieve spellen, quizvragen en opdrachten. Alles rondom het thema ‘zwerfafval’. Zo kan een docent op een creatieve manier aandacht besteden aan dit thema. Interactief door filmpjes met de bekende presentatoren van Telekids tv-spelshow Hou ‘t Schoon, opdrachten via het digibord, korte spellen en buitenopdrachten.” In het doosje zitten 35 ideeën op twee niveaus waardoor alle groepen drie tot en met acht een doosje in de klas kunnen gebruiken.

Wethouder Koos Knijn vervolgt: “Hiermee werken we op een speelse manier aan de bewustwording bij onze jonge inwoners van het bestaan en de gevolgen van zwerfafval. Hopelijk zorgt het ervoor dat zij hun eigen omgeving schoon houden.” De uitreiking van de speldoosjes is mogelijk door een vergoeding via Nedvang.

Foto: van links naar rechts; Pauline (presentatrice van tv-spelshow Hou ’t Schoon) Wethouder Koos Knijn en Maaike Ouwehand (directrice Jozefschool). Op de voorgrond de kinderen van de leerlingenraad.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post