Inspraakavond Hoogkarspel als Vitaal Dorp

Reactie(s)

HOOGKARSPEL – Op 31 oktober vindt in Hoogkarspel de bewonersavond plaats voor het project Vitale dorpen. Een belangrijke bijeenkomst met als doel zoveel mogelijk mensen uit Hoogkarspel te betrekken bij de leefbaarheid van hun omgeving. Vorig jaar is het project Vitale Dorpen begonnen. Dit project heeft als doel per dorpskern van Drechterland een dorpsplan op te stellen, waarin de toekomst van elk dorp centraal staat. Het plan wordt gemaakt voor en door de dorpsgenoten. Ook voor Hoogkarspel komt er een dorpsplan.

Dorpsteam Hoogkarspel

Een aantal enthousiaste inwoners vormen samen het dorpsteam van Hoogkarspel. Dit team heeft een eerste aanzet gegeven voor thema’s die belangrijk zijn voor Hoogkarspel. Samen met een groepje ambtenaren en een externe gespreksleider hebben zij een bewonersavond voorbereid waar inbreng van inwoners erg belangrijk is. Het dorpsteam bestaat uit Harry Kooij, Fer Beerepoot, Frank Groot, Sjaak Buis, Ton Duijn, Kristel van den Berg, Ria Visser en Sophia Sinnige-de Jong.

Meedoen

Alle inwoners van Hoogkarspel zijn van harte welkom om maandag 31oktober 2016 mee te doen tijdens deze bewonersavond in het gemeentehuis in Hoogkarspel, Raadhuisplein 1. Het dorpsteam hoopt met zoveel mogelijk dorpsgenoten in gesprek te mogen, jong en oud, van kerngezond tot zorgbehoevend en van dorpsoudsten tot nieuwe dorpsgenoten.

Op de bewonersavond gaat het om vragen zoals: Welke ontwikkelingen vragen volgens u om nadrukkelijke keuzes? Wat zijn dan passende acties en wie kunnen dat realiseren? De inwoners bepalen waar het gesprek over gaat: van de behoefte aan meer passende woningen, voorzieningen, het verenigingsleven, inrichting/beheer van de woonomgeving tot steun aan senioren in en om het huis.

Programma 31 oktober:
15 uur – Inloop met koffie, thee
30 uur – Start bijeenkomst, introductie stamtafelgesprekken en in gesprek gaan
00 uur – Gezellige afsluiting van de avond

Aanmelden

Alle huisadressen in Hoogkarspel hebben een uitnodiging ontvangen voor deze bewonersavond. Om te weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen, vragen wij bewoners zich aan te melden via vitaledorpen@drechterland.nl onder vermelding van ´Hoogkarspel´.

Informatie over het project is te vinden u op www.drechterland.nl onder plannen en projecten/Vitale dorpen. Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar vitaledorpen@drechterland.nl of bel 0228 352 352.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post